Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaa pidätti passeja väärentäneen liigan – asiakkaina pääasiassa Eurooppaan pyrkineitä pakolaisia

Liigan päätekijää ovat tavoitelleet useiden eri EU-maiden turvallisuuspalvelut.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Ralph Orlowski / Reuters
Saksan Heidelbergissä sijaitsevassa turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksessa tarkastettiin tammikuun lopulla passin aitous ultraviolettivalon avulla.
Saksan Heidelbergissä sijaitsevassa turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksessa tarkastettiin tammikuun lopulla passin aitous ultraviolettivalon avulla. Kuva: Ralph Orlowski / Reuters

Thaimaan poliisi on saanut kiinni rikollisliigan, joka on valmistanut tuhansia väärennettyjä passeja Lähi-idästä Eurooppaan pyrkiville ihmisille.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Thaimaan poliisi oli ollut liigan jäljillä viisi vuotta ja pidätti maanantaina päätekijäksi epäillyn 48-vuotiaan iranilaismiehen.

Lisäksi poliisi on pidättänyt Bangkokin seudulta viisi pakistanilaista epäiltynä toiminnan avustamisesta.

”Tohtoriksi” kutsutun miehen uskotaan valmistaneen laadukkaita passiväärennöksiä vuosien ajan kodissaan Chachoengsaon maakunnassa Bangkokissa.

Poliisin mukaan asiakkaiden joukossa on ollut iranilaisia, syyrialaisia ja afganistanilaisia, jotka ovat paenneet sotia ja pyrkineet Eurooppaan.

Poliisi ei kuitenkaan osannut vielä keskiviikkoaamuna sanoa, onko liigan valmistamia passeja käytetty Euroopan nykyisen pakolaiskriisin aikana.

Asiakkaiden kerrotaan lähettäneen ”Tohtorille” sähköpostitse valokuvansa ja tiedon siitä, minkä maan passista he haluavat väärennöksen. Lopulta he saivat väärennetyt passinsa yksityisten kuljetusyhtiöiden välityksellä.

Nimettömänä pysyttelevä AFP:n haastattelema maahanmuuttovirkailija arvioi liigan valmistamien väärennösten kuuluvan markkinoiden parhaisiin. Liiga ei kuitenkaan osannut jäljitellä uusimpia matkustusasiakirjoja, joissa on mukana mikrosiru.

”Tohtorin” asunnosta löytyi maanantaina melkein kaksisataa väärennettyä passia. Poliisin mukaan osa niistä oli väärennetty kokonaan, osa taas varastettu turisteilta ja muokattu uuteen käyttöön.

Lisäksi poliisi löysi laserkaiverruskoneen, leimasimia ja kansien valmistuksessa käytettyä nahkaa.

”Tohtorin” itsensä kerrotaan käyttäneen kuutta eri passia, joista kolme on Brasilian ja loput Perun, Portugalin ja Uuden-Seelannin passeja. Poliisin mukaan miehestä ovat olleet kiinnostuneita useiden eri valtioiden turvallisuuspalvelut etenkin EU-maissa ja Japanissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat