Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän oppositiohahmo Kasjanov kertoo henkeään uhatun – uskoo Tšetšenian presidentin liittyvän tapaukseen

Tšetšeniaa johtava Ramzan Kadyrov lähetti hiljattain internetiin videon, jossa Kasjanov oli kiikaritähtäimessä.

Ulkomaat
 
Sergei Karpuhin / Reuters
Mihail Kasjanov johtaa oppositiopuolue Parnasia. Hänet tunnetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kiivaana arvostelijana.
Mihail Kasjanov johtaa oppositiopuolue Parnasia. Hänet tunnetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kiivaana arvostelijana. Kuva: Sergei Karpuhin / Reuters

Venäläinen oppositiojohtaja Mihail Kasjanov kertoo joutuneensa uhkailun kohteeksi vain vähän sen jälkeen kun verkossa oli julkaistu häneen kohdistettu pelotteluvideo.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kasjanov sanoi olleensa tiistaina moskovalaisessa ravintolassa, kun noin kymmenen miehen joukko oli ruvennut huutamaan hänelle uhkauksia ja heittänyt häntä kakulla. Tämän jälkeen miehet olivat Kasjanovin mukaan poistuneet paikalta autoilla.

Kasjanov kertoi tiedotteessaan, että miehet olivat hänelle tuntemattomia eivätkä näyttäneet slaavilaisilta. Hän on tehnyt poliisille tapauksesta ilmoituksen, jossa väittää henkeään ja turvallisuuttaan uhatun.

Venäjään kuuluvan Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrov julkaisi hiljattain verkkopalvelu Instagramissa videon, jossa Kasjanov ja hänen oppositiokumppaninsa Vladimir Kara-Munza olivat kiväärin kiikaritähtäimessä. Videon vieressä oli venäjänkielinen teksti, jonka voi kääntää suomeksi muodossa ”Kuka ei tajua, se tulee huomaamaan”.

Kasjanov kertoi Reutersin mukaan sanomalehti RBC:lle uskovansa, että tuore tapaus on suoraan yhteydessä Kadyrovin viestiin. Uhkailijoista kaksi näytti Kasjanovin mukaan siltä, että he ovat kotoisin Kaukasukselta, jossa myös Tšetšenia sijaitsee.

Vuosina 2000–2004 Venäjän pääministerinä toiminut Kasjanov tunnetaan presidentti Vladimir Putinin kiivaana arvostelijana. Kasjanovin liberaali Parnas-puolue aikoo haastaa vallanpitäjät syyskuussa pidettävissä parlamenttivaaleissa, mutta puolueen ei uskota saavan yhtään edustajanpaikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat