Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän Kuolan ydinvoimalan reaktori sulkeutui vahingon takia

Turvajärjestelmä sulki yhden reaktoreista poikkeaman havaittuaan. Nyt reaktoria ajetaan takaisin tuotantoon.

Ulkomaat
 

Kuolan ydinvoimalan neljäs reaktori on sulkeutunut automaattisesti vahingon takia, kertoi venäläisviestin Pravda tiistaina.

Sulkeutumisen aiheuttanutta syytä ei vielä tiedetä, ydinvoimalan edustajat kertoivat Pravdalle.

”Sulkeutumisen syytä tutkitaan, eikä rikkomuksia turvallisuuskäytännöissä ole vielä havaittu”, edustajat kuvailivat tilannetta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä suomeksi Ylen uutiset.

Reaktorin automaattinen sulkeutuminen on normaalitoiminto, kertoo Säteilyturvakeskuksen (Stuk) projektipäällikkö Kim Söderling. Tapahtuneesta ei koitunut vaaraa, hän kertoo.

”Siellä on tosiaan ollut laitoksen pikasulku. Sellainen johtuu siitä, että turva-automaatiojärjestelmä on saanut indikaation poikkeamasta ja ajanut laitoksen turvalliseen tilaan. Nämä ovat laitostapahtumia, joita tapahtuu normaalioloissa, myös Suomessa.”

Stuk on ollut yhteydessä laitokseen ja saanut tiedon, että Kuolan ydinvoimalaitoksen 4-yksikköä ollaan ajamassa takaisin tuotantoon, Söderling kertoo.

Kuolan ydinvoimalaitos sijaitsee Kuolan niemimaalla Koillis-Venäjällä, runsaat 200 kilometriä Murmanskista etelään. Se on alueen merkittävin energiantuottaja. Laitoksen vanhimmat reaktorit ovat 1970-luvun alusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat