Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: YK aliarvioi räikeästi syyrialaisten ahdinkoa

Kansalaisjärjestöt syyttävät YK:ta saarrettujen syyrialaisten määrän vähättelystä.

Ulkomaat
 
Turkki sulki rajan Syyrian pakolaisilta – omaisten huoli loukkuun jääneiden kohtaloista kasvaa
Turkki sulki rajan Syyrian pakolaisilta – omaisten huoli loukkuun jääneiden kohtaloista kasvaa
HS vieraili Syyrian ja Turkin välisellä raja-asemalla, jonka kautta kymmenettuhannet syyrialaiset pakolaiset pyrkivät turvaan Syyrian armeijan ja Venäjän ilmavoimien pommituksia. Turkin puolelle turvaan ehtineet pitävät puhelimella yhteyttä sukulaisiinsa, jotka jäivät loukkuun rajan toiselle puolelle. Toimittaja: Jukka Huusko, kuvaus ja editointi: Rio Gandara.

Yli miljoona syyrialaista elää kotimaassaan piiritetyillä alueilla, Pax ja The Syria Institute (TSI) -kansalaisjärjestöt kertovat tiistaina julkaisemassa raportissaan.

Maaliskuussa median valokeila siirtyi hetkeksi syyrialaiseen pikkukaupunkiin Madayaan, jonka asukkaita kuoli nälkään kapinallisten pitäessä kaupunkia hallussaan. Yhdestä keksistä joutui maksamaan 14 euroa.

Syria Siege -raportin mukaan 40 000 asukkaan Madaya on vain jäävuoren huippu.

”Kriisin laajuus piiritetyillä alueilla on paljon pahempi kuin YK on tunnustanut. Joulukuuhun 2015 mennessä YK raportoi, että vain 393 000 ihmistä oli jäänyt saarron alaisiksi”, raportissa kirjoitetaan.

YK arvioi omassa raportissaan, että saarretuista noin puolet asuu terroristijärjestö Isisin kokonaan valtaamassa Deir ez Zorin kaupungissa.

Pax ja TSI väittävät, että piiritysalueilla on tosiasiassa selvästi yli miljoona ihmistä ja heistä valtaosa asuu Syyrian valtion valtaamilla alueilla. Deir ez Zorin kaupunkikin on osin valtion joukkojen hallussa, toisin kuin YK raportoi.

Piiritetyiksi alueiksi lasketaan paikat, jotka ovat olleet saarron alaisina vähintään kuuden kuukauden ajan. Raportissa saartoalueet on jaoteltu kolmeen kategoriaan.

Kaikkein tiukimmin aseellisten joukkojen vallassa oleville alueille on lähes mahdotonta toimittaa elintarvikkeita ja lääkkeitä. Asukkaat kärsivät aliravitsemuksesta ja nestehukasta, eikä heillä ole mahdollisuutta päästä lääkäriin.

Kaikilla piiritetyillä alueilla esiintyy kiristystä ja väkivaltaa, sähköt eivät yleensä toimi eikä juoksevaa vettä ole.

Paikalliset taloudelliset ja poliittiset rakenteet ovat säpäleinä, ja tavallisia syyrialaisia uhkaavat pakkorekrytoinnit joko Syyrian armeijaan tai aseellisiin ääriryhmiin.

Järjestöjen The Siege Watch -projektin verkkosivuilla esitetään kartalla, missä Syyrian piiritetyt asuinalueet sijaitsevat ja kuinka tiukasti ne on eristetty muusta maailmasta.

PAX on 60-vuotias Hollannissa pääkonttoriaan pitävä kristillinen järjestö, joka pyrkii rakentamaan rauhaa konfliktialueilla.

The Syria Institute on Washingtonista käsin toimiva järjestö, joka pyrkii tuottamaan tutkimukseen perustuvaa tietoa Syyrian sodasta.

Syyrian sodan taistelut Aleppon hallintoalueella ovat viime viikkoina kiihtyneet. Uutistoimisto Reutersin mukaan ainakin 500 ihmistä on menettänyt henkensä sen jälkeen, kun Syyrian armeija liittolaisineen aloitti hyökkäyksen helmikuun alussa.

Luvut perustuvat kansalaisjärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin keräämiin tietoihin.

Venäjä tukee Syyrian armeijaa ilmaiskuin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat