Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FBI yrittää saada Oregonin kapinallisia antautumaan – neuvottelut käyvät kiivaina suorassa nettilähetyksessä

Luonnonpuiston rakennusten valtaus on kestänyt jo 40 päivää

Ulkomaat
 
JIM URQUHART / Reuters
Oregonin asemiesten kannattaja osoitti mieltään oikeustalon edustalla Burnsissa Oregonissa 1. helmikuuta.
Oregonin asemiesten kannattaja osoitti mieltään oikeustalon edustalla Burnsissa Oregonissa 1. helmikuuta. Kuva: JIM URQUHART / Reuters

Poliisi yrittää pakottaa luonnonsuojelualueen rakennuksia Oregonin osavaltiossa vallanneen asejoukon antautumaan.

Yksi kapinallisista, Sean Andersson, sanoi suorassa nettilähetyksessä, että he ovat valmiita antautumaan. Myöhemmin poliisien ja kapinallisten välinen sananvaihto tulistui uudemman kerran. Yksi kapinallisista huusi useasti peräkkäin:

”Pelkäämme henkemme edestä!”

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n joukot saartoivat panssaroiduissa ajoneuvoissa 40:tä päivää sinnittelevät neljä kapinallista keskiviikkona, kertoo The Oregonian -sanomalehti verkkosivuillaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan FBI ei ole toistaiseksi ampunut laukaustakaan, vaan yrittää ratkaista pattitilanteen neuvotteluilla. FBI ei ole kertonut, kuinka pitkälle se on valmis menemään valtauksen lopettamiseksi.

FBI vaatii, että valtaajat luopuvat aseistaan ja antautuvat. Kapinalliset ovat The Oregonian -lehden mukaan valmiita antautumaan torstaiaamuna, mutta he haluavat pitää kiinni aseistaan. Lisäksi he vaativat antautumistilaisuuteen muun muassa paikallisen uskonnollisen johtajan.

Reuters kertoo, että FBI:n joukot ovat noin 45 metrin päässä vallatusta rakennuksesta ja että paikalla on myös poliisin tarkka-ampujia.

Oregonin piiritystilanteesta on tullut sosiaalisessa mediassa seurattu jännitysnäytelmä. Youtube ja nettiradio ovat lähettäneet valtauksesta suoraa lähetystä.

Malheurin valtaajat ovat ääriesimerkki Yhdysvalloissa kuplivasta liittovaltiovastaisuudesta.

Alunperin kapinallisjoukko sulki itsensä luonnonsuojelualueen rakennuksiin vastustaakseen kahden paikallisen karjatilallisen vangitsemista. Vangitut karjatilalliset olivat tuhopolttaneet liittovaltion omistamia maita suojelualueella.

Enimmillään kapinallisia oli kolmisen kymmentä, mutta valtaosa on jo antautunut. Valtaajien tiedottajana toiminut Robert Finicum kuoli tammikuussa liikenneratsian yhteydessä tehdyssä pidätyksessä.

Kapinallisia ei aja pelkkä valtionvastainen palo, vaan myös mormoniusko. Kapinan johtaja, Ammon Bundy, on väittänyt Youtube-videolla, että jumala käski häntä aloittamaan valtauksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat