Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 50 kuoli vankilamellakassa Meksikossa

Taustalla sanotaan olleen kahden kilpailevan huumejengin välinen riita.

Ulkomaat
 

Ainakin 52 ihmistä on kuollut ja yli kymmenen loukkaantunut meksikolaisessa vankilassa syttyneessä mellakassa.

Tapahtumat pohjoisessa Topo Chicon vankilassa Monterreyssa saivat alkunsa keskiviikkona vähän ennen puoltayötä paikallista aikaa, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters. Taustalla sanotaan olleen kahden kilpailevan huumejengin välinen riita.

Vankilanjohtaja kertoi vankien sukulaisille, että rakennuksen kahdessa osassa oli syntynyt tappelu ja vangit olivat muun muassa sytyttäneet tuleen mattoja ja varastotiloja. Lisäksi paikalta oli kuulunut jossain vaiheessa ampumista.

Kaikki kuolleet ovat miehiä. Osastot, joilla on naisvankeja ja iäkkäitä miesvankeja, jäivät mellakan ulkopuolelle. Vielä ei tiedetä, onko kuolleiden joukossa myös vanginvartijoita.

Viranomaisten kerrotaan saaneen tilanteen hallintaansa parissa tunnissa.

Meksikon vankiloissa on ollut viime vuosina useita väkivaltaisia mellakoita. Yhtenä syynä pidetään sitä, että vankilat on pakattu liian täyteen vankeja.

Tuorein vankilamellakka on ikävä siinäkin mielessä, että paavi Franciscus saapuu perjantaina Meksikoon lähes viikon mittaiselle valtiovierailulle, jonka aikana hän aikoo käydä tutustumassa myös yhteen vankilaan.

DANIEL BECERRIL / Reuters
Useat vankien perheenjäsenet ja sukulaiset odottivat levottomina Topo Chicon vankilan ulkopuolella tietoa läheistensä kohtalosta. Osa heistä myös huusi ja heitteli kiviä.
Useat vankien perheenjäsenet ja sukulaiset odottivat levottomina Topo Chicon vankilan ulkopuolella tietoa läheistensä kohtalosta. Osa heistä myös huusi ja heitteli kiviä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat