Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Medvedev: Venäjä ei aio pysäyttää Suomeen pyrkiviä turvapaikanhakijoita

Venäjän pääministeri sanoo Handelsblatt-lehden haastattelussa, ettei Venäjä ei aio estää maan kautta Suomeen pyrkivien turvapaikanhakijoiden matkaa

Ulkomaat
 
Juho-Pekka Pekonen Kari Huhta
Jekaterina Štukina / Reuters
Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mukaan Suomeen Venäjän kautta saapuvat turvapaikanhakijat ovat EU:n pakolaispolitiikan tulosta.
Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mukaan Suomeen Venäjän kautta saapuvat turvapaikanhakijat ovat EU:n pakolaispolitiikan tulosta. Kuva: Jekaterina Štukina / Reuters

Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mukaan Venäjä ei aio estää maan kautta Suomeen pyrkivien turvapaikanhakijoiden matkaa. Medvedevin mukaan Venäjä vain toimii Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaisesti. Sopimuksessa ihmisille määritellään muun muassa oikeus vapauteen ja turvallisuuteen.

Venäjä päästää tulijat ilman Schengen-viisumia Suomen rajalle, jossa tulijat ilmoittautuvat turvapaikanhakijoiksi.

Medvedev kommentoi asiaa saksalaisen Handelsblatt-lehden haastattelussa, jonka englanninkielisen version Venäjän hallitus julkaisi kokonaisuudessaan verkkosivuillaan torstaina.

Medvedev kertoo haastattelussa keskustelleensa pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa Suomeen itärajan yli saapuvista turvapaikanhakijoista.

”Meillä ei ole laillista pohjaa pysäyttää heitä. Olemme liittyneet Euroopan ihmisoikeussopimukseen. Emme halua saada aikaan harmia, emmekä halua heikentää naapurimme Suomen tilannetta näillä pakolaisilla. Mutta mitä voimme tehdä? – – Pakolaiset ovat iso päänsärky, josta saa valitettavasti syyttää EU:n johtoa”, Medvedev arvioi.

Venäjän kautta Suomeen on saapunut tänä vuonna satoja turvapaikanhakijoita. Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikoille on tullut vanhoilla romuautoilla joka päivä 10–25 ihmistä.

Medvedev kritisoi haastattelussa ankarasti EU:n pakolaispolitiikkaa:

”Eurooppalaiset kollegani eivät ehkä pidä tästä, mutta uskon, että tämä [pakolaistilanne] on eurooppalaisen pakolaispolitiikan täydellinen epäonnistuminen ja fiasko – – Eivätkö he voineet nähdä tätä vuosia sitten?” hän kummastelee.

Medvedev epäilee, että vaikka monet turvapaikanhakijat saattavat olla liikkeellä vilpittömin aikein, on sotaa pakenevien joukossa myös ”aikapommeja”.

Suomen edustajat eivät ole kommentoineet Medvedevin kantaa. Aiemmin suomalaiset ovat korostaneet, että syksyyn asti Venäjä tarkasti maasta lähtevien matkustusasiakirjat.

Pääministeri Medvedev kommentoi saksalaislehden haastattelussa myös Venäjän Syyriassa tekemiä pommituksia. Yhdysvaltain mukaan Venäjän hyökkäykset ovat jatkuvasti kohdistuneet Venäjän liittolaisen, Syyrian diktaattori Bashar al-Assadin vastustajiin, eivät äärijärjestö Isisiin, kuten Venäjä on väittänyt.

”Näyttäkää meille kartat, näyttäkää meille, missä niin sanottu maltillinen oppositio on. Tämä on hyvin monimutkainen asia”, Medvedev sanoo.

Venäjä ja Yhdysvallat kertoivat varhain perjantaina sopineensa väliaikaisesta tulitauosta Syyriaan. Lue lisää aiheesta täältä.

Medvedevin haastattelusta kertoi ensimmäisenä STT.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat