Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Spiegel: Venäjän maa­joukot al-Assadin tukena

Syyrian presidentti Bashar Al-Assad vannoi valtaavansa Syyrian takaisin ”epäröimättä”.

Ulkomaat
 
ALAA AL-FAQIR / Reuters
Syyrian hallituksen ilmaiskujen tuhoja kapinallisten hallitsemassa Daelin kaupungissa perjantaina.
Syyrian hallituksen ilmaiskujen tuhoja kapinallisten hallitsemassa Daelin kaupungissa perjantaina. Kuva: ALAA AL-FAQIR / Reuters

Berliini

Venäjän maajoukot tukevat Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkoja taisteluissa lähellä Turkin rajaa, kertoi saksalainen aikakauslehti Der Spiegel perjantaina.

Lehti perustaa tietonsa haltuunsa saamiinsa kahteen videoon, joissa näkyy venäläisiä sotilaita ja venäläisiä aseita.

Yhdessä videossa syyrialainen toimittaja haastattelee venäläistä sotilasta arabiaksi ja hänellä on tulkki mukanaan kääntämässä kysymykset venäjäksi. Haastateltava vastaa venäjäksi ja arvioi Syyrian hallituksen joukkojen taisteluvalmiutta erinomaiseksi.

Videot on lehden mukaan kuvattu Latakian maakunnassa, joka sijaitsee maan luoteisosassa lähellä Turkin rajaa. Niiden sisällön todenperäisyyttä on arvioinut moskovalainen Conflict Intelligence Team, joka on aktivistien ryhmä bloggari Ruslan Levijevin ympärillä.

Levijev on lähellä Venäjän oppositiota. Hän myös julkaisi tietoja jo viime kesänä Venäjän osallistumisesta sotaan Syyriassa kauan ennen kuin Kreml tiedotti operaatiosta.

Toisessa Der Spiegelin julkaisemassa videossa näkyy venäläisiä Msta-B-ilmatorjuntatykkejä. Senkin epäillään olevan Latakian alueelta. Videossa kuuluu venäjäksi: ”Numero kaksi, valmis. Tulta!”

Viime vuonna tuli julki, että venäläisten Msta-B-kenttätykkejä oli käytössä Syyrian armeijan taistelujen tueksi.

Myöhään torstaina Yhdysvallat ja Venäjä sopivat Münchenissä Syyrian tulitauosta. Siitä kertoivat yhdessä Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

Bashar al-Assad antoi uutistoimisto AFP:lle torstaina ennen tulitaukosopimusta haastattelun, jossa hän vannoi jatkavansa taistelua ”terrorismia vastaan” rauhanneuvottelujen aikanakin.

Al-Assad on nimittänyt Syyrian maallista oppositiota terroristeiksi koko sisällissodan ajan.

”Otamme koko maan takaisin yhtään epäröimättä”, al-Assad sanoi.

Al-Assadin joukot ovat hyvin lähellä Aleppon saamista piiritetyksi. Syyrian toiseksi suurin kaupunki Aleppo on kapinallisten hallussa.

Aleppon saarron tarkoitus on katkaista kapinallisten huoltoreitit Turkista mutta laajemmin myös Jordaniasta ja Irakista. Jos se onnistuisi, ”voisimme panna pisteen tälle ongelmalle alle vuodessa”, al-Assad sanoi.

Hän lisäsi, että ”alueelliset pelurit” eli Turkki ja Saudi-Arabia saattavat vaikuttavat tilanteeseen niin, että ”ratkaisu kestää pitkään ja siitä pitää maksaa raskas hinta”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat