Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Medvedev: Maailma on liukunut uuteen kylmään sotaan

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi, että Syyriassa voidaan päästä normaalitilaan vain Yhdysvaltain ja Venäjän välisellä yhteistyöllä.

Ulkomaat
 
MICHAEL DALDER / Reuters
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev puhui Münchenin turvallisuuskokouksessa lauantaina.
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev puhui Münchenin turvallisuuskokouksessa lauantaina. Kuva: MICHAEL DALDER / Reuters

Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mukaan maailma on palannut kylmään sotaan.

”Olemme liukuneet uuteen kylmän sodan ajanjaksoon”, Medvedev sanoi Münchenin turvallisuuskonferenssissa lauantaina.

”Melkein joka päivä [Venäjää] syytetään uusien kauheiden uhkien esittämisestä joko koko puolustusliitto Natoa vastaan, Eurooppaa vastaan tai Yhdysvaltoja tai joitain muita valtioita vastaan.”

Kylmällä sodalla tarkoitetaan yleensä toisen maailmansodan päättymisen ja eurooppalaisen reaalisosialismin romahduksen välistä ajanjaksoa suunnilleen 1947–1991. Kylmän sodan aikana kapitalistinen Yhdysvallat ja kommunistinen Neuvostoliitto kamppailivat epäsuorasti keskenään ajautumatta kuitenkaan suoriin väkivaltaisuuksiin.

Medvedev näkee Venäjän tasaveroisena Yhdysvaltain kanssa myös nyt. Hänen mukaansa Syyrian sodassa voidaan päästä ”normaalitilanteeseen” vain Venäjän ja Yhdysvaltain yhteistyöllä.

”Haluan korostaa, että säännöllinen yhteistyö Venäjän ja Yhdysvaltain välillä on välttämätöntä”, Medvedev sanoi. ”Ja minä puhun säännöllisestä – siis jokapäiväisestä.”

Medvedev sanoi myös, että Venäjä on mukana Syyriassa vain estääkseen ääri-islamisteja pääsemästä Venäjälle. ”Venäjällä ei ole Syyriassa mitään salaisia päämääriä, vaan se vain suojelee kansallista etuaan”, hän sanoi.

Ranskan pääministeri Manuel Valls sanoi Münchenissä hetkeä ennen Medvedevin puhetta, että Venäjän pitää lopettaa siviilien pommittaminen Syyriassa.

”Se ei yksinkertaisesti ole totta”, Medvedev sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. ”Ei ole mitään todisteita, että pommittaisimme siviilejä, vaikka kaikki syyttävät meitä siitä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat