Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huomenna juhlitaan ystävänpäivää, mutta ei Pakistanissa – presidentti ja viranomaiset tuomitsevat ”säädyttömyyden”

Kohatin paikallishallinnon johtaja sanoi länsimaisen juhlan vieton voivan rohkaista siveettömään käytökseen.

Ulkomaat
 
FAISAL MAHMOOD / Reuters
Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa oli vielä perjantaina myynnissä ystävänpäivätuotteita.
Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa oli vielä perjantaina myynnissä ystävänpäivätuotteita. Kuva: FAISAL MAHMOOD / Reuters

Pakistanissa ollaan huolissaan länsimaisen hapatuksen saapumisesta islamilaiseen yhteiskuntaan. Sunnuntaina lukuisissa maissa vietettävä ystävänpäivä on tuonut myös Pakistanin katukuvaan sydämiä, nallekarhuja ja muita ystävänpäivätuotteita myyvät kauppiaat.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi perjantaina, että Pakistanin luoteisosassa sijaitsevan Kohatin paikallishallinto on kehottanut poliiseja poistamaan myynnistä ystävänpäivään liittyvät tuotteet.

Hallinnon johtaja Maulana Niaz Muhammad arvioi BBC:lle, että ystävänpäivän juhlinta voi rohkaista siveettömään käytökseen.

”Ystävänpäivällä ei ole laillisia perusteita, ja lisäksi se on uskontomme vastainen. Siksi se on kielletty.”

Lauantaina uutistoimisto AFP kertoi, että ystävänpäivän vieton tuomitsee myös maan presidentti Mamnoon Hussain. Länsimaisella juhlalla ei hänen mukaansa ole sijaa Pakistanissa.

Aly Song / Reuters
Pakistanin presidentti Mamnoon Hussain
Pakistanin presidentti Mamnoon Hussain

”Ystävänpäivä ei kuulu kulttuuriimme, ja sitä tulisi välttää”, presidentti sanoi opiskelijoille järjestetyssä tilaisuudessa perjantaina ja kehotti nuorisoa keskittymään juhlimisen sijasta opintoihinsa.

Lisäksi paikallisessa urdunkielisessä sanomalehdessä julkaistiin AFP:n mukaan ilmoitus, jossa kutsuttiin ystävänpäivää ”säädyttömyyden juhlaksi”.

”Pian lapsemme alkavat viettää hindujen diwalia, kristittyjen joulua ja ties mitä muita epäislamilaisia juhlia”, ilmoituksessa varoiteltiin.

Kielloista huolimatta sekä BBC että AFP kertovat, että ainakin vielä perjantaina Kohatissa ja muualla luoteisprovinssissa oli nähtävissä runsaasti ystävänpäivätavaroiden kaupustelijoita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat