Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry: Syyrian sota ei ole hiipunut

Yhdysvaltain ulkoministeri varoitti Venäjää ja Syyrian hallitusta havittelemasta sotilaallista voittoa. Venäjän pääministeri vaati säännöllistä yhteydenpitoa Syyriasta Yhdysvaltain kanssa.

Ulkomaat
 

München. Sopimus tulitauosta ei ole vielä lopettanut taisteluja Syyriassa, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry Münchenin turvallisuuskonferenssissa lauantaina.

Kerry esitti ensimmäisen arvionsa Syyriasta sen jälkeen, kun viisivuotisen sodan ensimmäinen aselepohanke hyväksyttiin varhain perjantaina Yhdysvaltain ja Venäjän johdolla.

Aiemmin aamupäivällä konferenssissa puhunut Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev varoitti, että Syyrian sodan ratkaisun vaihtoehto on terrorismin vastainen sota ”johon koko maailma tulee vedetyksi mukaan”.

Hänen mukaan säännöllinen yhteydenpito Venäjän ja Yhdysvaltain välillä on edellytys aselevolle.

Medvedev vakuutti, että ”kansainvälistä kampanjaa terrorismia vastaan ei voida ratkaista ilman Venäjää”. Hän toisti Venäjän aiemman kannan ja suoralta kädeltä kiisti, että Venäjä olisi pommittanut Syyriassa siviilejä.

Tähän mennessä valtaosa Venäjän pommituksista on kohdistunut Syyrian maltilliseen oppositioon, Kerry sanoi.

”Jos pommitetaan ihmisiä, jotka ovat osa poliittista prosessia, ei meille jää paljon keskusteltavaa”, Kerry sanoi.

Uudet siviilien avustustoimet ovat jo käynnistymässä aseleposuunnitelman mukaisesti, Kerry kertoi. Hänen mukaan aseleposuunnitelman jälkeen Syyrian sotaan tarvitaan edelleen poliittinen ratkaisu.

Sotatoimien jatkumisesta huolimatta uusi humanitaarinen apu Syyriaan on jo käynnistymässä aseleposuunnitelman mukaisesti. Kerryn mukaan ensimmäiset uudet avustuskuljetukset sodan saartamille alueille ovat käynnistymässä viikonlopun kuluessa.

Syyrian sodassa on tähän mennessä kuollut YK:n mukaan ainakin 250 000 ihmistä. Pakolaisia Syyrian sisällä ja sen ulkopuolella on yli kymmenen miljoonaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat