Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Columbinen koulusurmaajan äiti antoi haastattelun 17 vuoden jälkeen: En ole päässyt syyllisyydentunteesta

Vuonna 1999 tapahtuneessa Columbinen kouluammuskelussa sai surmansa 13 ihmistä. Toisen tekijän äiti kertoo The Guardianille, ettei uskonut poikansa olevan vaaraksi kenellekään.

Ulkomaat
 
Reuters
Columbinen kouluammuskelussa vuonna 1999 kuoli 12 oppilasta ja yksi opettaja.
Columbinen kouluammuskelussa vuonna 1999 kuoli 12 oppilasta ja yksi opettaja. Kuva: Reuters

Columbinen koulusurmaajan äiti Sue Klebold ei ole vieläkään päässyt eroon syyllisyydentunteesta, kertoo brittilehti The Guardian.

Hänen poikansa Dylan Klebold, 17, ja Eric Harris, 18, ampuivat 12 oppilasta ja yhden opettajan Columbinen lukiossa Coloradossa Yhdysvalloissa vuonna 1999. Lisäksi yli 20 ihmistä haavoittui.

Ammuskelun päätteeksi he tappoivat itsensä.

Nyt Sue Klebold on antanut ensimmäisen haastattelunsa tapahtumiin liittyen.

”Sitä käy läpi jokaista keskustelua, jokaista lahjaa, jokaista hetkeä ja tuntee itseinhoa. [...] Minä annoin tämän tapahtua. Se oli minun tehtäväni pitää hänet ja myös muut turvassa, mutta jollain tavalla tämä tapahtui minun takiani, koska en kyennyt estämäänkään”, Klebold kuvailee tuntemuksiaan The Guardian-lehdelle.

Klebold sanoo haastattelussa, ettei voi vieläkään uskoa, kuinka ei osannut päätellä poikansa olevan niin masentunut, että tämä oli jo itsetuhoinen.

Poika oli myöntänyt, että hänellä oli vaikeuksia hallita vihantunteitaan.

”En koskaan ajatellut hetkeäkään, että hän olisi vaaraksi itselleen tai kenellekään muulle”, Klebold sanoo The Guardianin mukaan.

”Näin hänen käytöksensä muuttuvan, mutta ajattelin sen kuuluvan murrosikään. Se kaduttaa minua syvästi, sillä käytös olisi voinut olla osoitus jostain muusta, kenties masennuksesta.”

Antamassaan haastattelussa Klebold sanoo, että pitää myös poikaansa uhrina.

”Hän oli ihminen. Koen, että Dylan oli jonkinlaisen aivotoimintansa häiriön uhri.”

Klebold on julkaisemassa A Mother’s Reckoning: Living in the Aftermath of the Columbine Tragedy -nimistä muistelmateosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat