Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehdet: Yksi kuoli turvapaikan­hakijoiden välisessä tappelussa Ruotsissa – poliisi otti kiinni useita paikalla olleita

Yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui turvapaikanhakijoiden kesken lauantaina syntyneessä tappelussa Ljusnessä Keski-Ruotsissa.

Ulkomaat
 

Yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui turvapaikanhakijoiden majoitustiloissa lauantaina syntyneessä tappelussa Söderhamnin lähistöllä sijaitsevassa Ljusnessä Keski-Ruotsissa. Tapauksesta kertovat ruotsalaislehdet.

Aftonbladet-lehden mukaan turvapaikanhakijoiden keskuudessa syntyneen joukkotappelun aikana iskettiin puukolla tai muulla terävällä esineellä neljää ihmistä. Yksi heistä kuoli. Kolmen sairaalaan kuljetetun vammat eivät ensi tietojen mukaan ole hengenvaarallisia, kertoo Expressen.

Poliisi tutkii yhden ihmisen hengen vaatinutta tapausta murhana tai tappona, kertovat lehdet.

Expressenin mukaan poliisi hälytettiin paikalle lauantaina iltapäivällä. Toistaiseksi ei ole tietoa tappelun alkusyystä eikä siitä, kuinka monta henkilöä välikohtaukseen osallistui.

”Ei ole viitteitä siitä, että joku turvapaikanhakijoiden majoitustilojen ulkopuolinen olisi tullut paikalle ja alkanut tapella”, kertoo Gävleborgin poliisin tiedottaja Christer Nordström Expressenille.

Lehti kertoo poliisin ottaneen illalla paikan päältä kiinni neljä henkilöä, joista yksi kuljetettiin pois käsiraudoissa.

Expressenin mukaan poliisi on ollut paikalla raskaasti aseistautuneena ja mellakkavarusteisena.

Lehden haastatteleman silminnäkijän mukaan paikalla on ollut 10–15 poliisiautoa.

Sekä poliisin tiedottaja Nordström että Ruotsin Maahanmuuttoviraston aluejohtaja Lars Ulander kertoivat, etteivät he tunne tapauksen yksityiskohtia.

Ulanderin mukaan Ljusnen turvapaikanhakijat asuivat erillisissä asunnoissa, eikä virastolla ollut paikalla henkilökuntaa. Joillekin asukkaille etsitään hänen mukaansa uusi asunto, koska talo on nyt evakuoitu.

”Tämä on kauhean traagista, mutta ei lainkaan odottamatonta ottaen huomioon kaikki Ruotsissa sattuneet välikohtaukset. Tilanne on paha, ihmiset ovat hermostuneita ja ärsyyntyneitä”, Ulander kertoi Expressenille.

”Se, että joku saa oleskeluluvan ennen toista, voi riittää konfliktin syttymiseen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat