Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump syytti George W. Bushia vuoden 2001 terrori-iskuista

John Kasich lupasi taas Naton tukea Suomelle ja Ruotsille republikaanien vaaliväittelyssä.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / reuters
Donald Trump (vas.) ja Jeb Bush ottivat yhteen republikaanien vaaliväittelyssä.
Donald Trump (vas.) ja Jeb Bush ottivat yhteen republikaanien vaaliväittelyssä. Kuva: JONATHAN ERNST / reuters

Washington. Presidentiksi pyrkivät Donald Trump ja Jeb Bush iskivät rajusti yhteen Irakin sodasta republikaanien vaaliväittelyssä Etelä-Carolinassa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Trump muistutti vastustaneensa hyökkäystä Irakiin vuonna 2003. Hän kutsui Irakin sotaa ”isoksi paksuksi virheeksi”.

Trumpin mukaan presidentti George W. Bushin hallinto valehteli amerikkalaisille Irakin joukkotuhoaseista. Hänen mukaansa Bushin hallinto väitti, että Irakilla oli joukkotuhoaseita, vaikka tiesi, ettei niitä ollut.

Jeb Bush yritti kampanjansa alussa pitää selvää hajurakoa epäsuosittuun veljeensä, mutta on nyt joutunut pyytämään perheensä apuun. Presidentti George W. Bush on tulossa Etelä-Carolinaan kampanjoimaan veljensä puolesta maanantaina.

Jeb Bush on epäröinnin jälkeen taipunut pitämään Irakin sotaa virheenä. Vaaliväittelyssä hän puolusti kuitenkin presidenttiveljeään samalla tavalla kuin aikaisemminkin:

”Kun Donald teki tosi-tv-show’taan, veljeni piti meidät turvassa”, Bush julisti.

Tämä sai Trumpin syyttämään George W. Bushia syyskuun 2001 terrori-iskuista New Yorkin World Trade Centeriin ja Pentagoniin.

”Tosiasia on, että meillä oli historiamme pahin hyökkäys hänen [George W. Bushin] valtakaudellaan. Jeb sanoi, että olimme turvassa hänen kaudellaan. Se ei ole totta”, Trump jyrisi.

Trump oli taas kerran muihin ehdokkaihin nähden omilla linjoillaan ulkopolitiikassa, jossa puhui jälleen myönteisesti Venäjän presidentistä Vladimir Putinista.

”Tähän mennessä olen pitänyt hänestä”, Trump sanoi Putinista.

Ohion kuvernööri John Kasich nosti jälleen kerran esiin Venäjän lähialueen turvallisuuden. Kasich lupasi presidenttinä aseistaa Ukrainaa ja varoitti Venäjää horjuttamasta naapurimaitaan.

”Hyökkäys Nato-maita, Suomea tai Ruotsia vastaan on hyökkäys meitä vastaan”, Kasich sanoi. Hän on luvannut Yhdysvaltojen tukea Natoon kuulumattomille Suomelle ja Ruotsille aikaisemminkin.

Bushin ja Trumpin raivokkaan henkilökohtaiset sanaharkat leimasivat debattia, jossa lyötiin lujempaa ja alemmas kuin kertaakaan aikaisemmin.

Trump jakoi herjauksia oikealle ja vasemmalle. Bushin lisäksi hän hyökkäsi rajusti Ted Cruzia vastaan, jota kutsui ”ilkeäksi kaveriksi”.

Cruz puolestaan otti Marco Rubion kanssa jälleen kerran tulisesti yhteen maahanmuutosta. Rubio pärjäsi nyt selvästi paremmin kuin edellisessä väittelyssä New Hampshiressa, jossa hän jäätyi pahasti.

Republikaanien esivaalit Etelä-Carolinassa ovat ensi lauantaina. Trump johtaa mielipidemittauksia selvästi, ja kakkossijasta kamppailevat tiukimmin Ted Cruz ja Marco Rubio.  

Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat