Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin poliisi aloitti murhatutkinnan vastaanottokeskuksen puukotustapauksessa

Yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui turvapaikanhakijoiden majoitustiloissa lauantaina syntyneessä tappelussa Söderhamnin lähistöllä sijaitsevassa Ljusnessä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Rio Gandara
Ruotsin pääministeri Stefan Löfven painotti sunnuntaina, että vastaanottokeskusten turvallisuustilanteen on parannuttava.
Ruotsin pääministeri Stefan Löfven painotti sunnuntaina, että vastaanottokeskusten turvallisuustilanteen on parannuttava. Kuva: Rio Gandara

Ruotsin poliisi kertoi sunnuntaina aloittaneensa murhatutkinnan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa tapahtuneesta puukotustapauksesta.

”Alustava tutkinta murhasta ja murhan yrityksestä on aloitettu”, poliisi sanoo uutistoimisto AFP:n mukaan tiedotteessaan. Toistaiseksi on epäselvää, oliko uhrikin turvapaikanhakija.

Yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui turvapaikanhakijoiden majoitustiloissa lauantaina syntyneessä tappelussa Söderhamnin lähistöllä sijaitsevassa Ljusnessä Keski-Ruotsissa.

Aftonbladet-lehden mukaan turvapaikanhakijoiden keskuudessa syntyneen joukkotappelun aikana iskettiin puukolla tai muulla terävällä esineellä neljää ihmistä.

Toistaiseksi ei ole selvillä, mistä noin 15 ihmisen riita syntyi. Ruotsalaismedian mukaan uhri on todennäköisesti 20-vuotias mies.

Alle kuukausi sitten turvapaikanhakija puukotti vastaanottokeskuksen työntekijän Mölndalissa Göteborgissa.

Ruotsi otti vastaan 163 000 turvapaikanhakijaa viime vuonna, mikä on korkein määrä asukasta kohden Euroopassa.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoi sunnuntaina AFP:n mukaan, että viranomaisten on kyettävä lievittämään vastaanottokeskusten jännitteitä.

”Turvallisuus on ensisijaista. Yksi ongelma on, että ihmiset asuvat liian tiiviisti”, Löfven kommentoi.

”Toinen on tekemisen puute. Aiomme työskennellä yhteistyössä koulutustoimijoiden ja jopa urheilyhdistysten kanssa, jotta pakolaiset saavat tekemistä odottaessaan turvapaikkahakemuksensa käsittelyä.”

Ruotsin maahanmuuttoviraston mukaan väkivaltaa tai väkivallan uhkaa sisältäneet tapaukset kaksinkertaistuivat vastaanottokeskuksissa viime vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat