Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi palestiinalaista ammuttiin israelilaisia kohtaan tehdyissä hyökkäyksissä

Ulkomaat
 
HS–AFP
AMMAR AWAD
Israelin turvallisuusjoukot tyhjensivät aluetta, jossa palestiinalainen mies ammuttiin sunnuntaina kuoliaaksi. Poliisin mukaan mies oli avannut tulen turvallisuusjoukkoja kohti Jerusalemin vanhankaupungin lähellä.
Israelin turvallisuusjoukot tyhjensivät aluetta, jossa palestiinalainen mies ammuttiin sunnuntaina kuoliaaksi. Poliisin mukaan mies oli avannut tulen turvallisuusjoukkoja kohti Jerusalemin vanhankaupungin lähellä. Kuva: AMMAR AWAD

Israelin turvallisuusjoukot tappoivat viisi palestiinalaista, jotka yrittivät hyökätä israelilaisten kimppuun sunnuntaina Länsirannalla ja Jerusalemissa. Kuolleista kolme oli teini-ikäisiä.

Yksi palestiinalainen teini-ikäinen tyttö vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan.

Israelilaisia ei loukkaantunut tapauksissa.

Tähän mennessä 172 palestiinalaista ja 26 israelilaista on kuollut viime vuoden lokakuun jälkeen levinneissä väkivaltaisuuksissa. Israelin mukaan kuolleista palestiinalaisista valtaosa on yrittänyt hyökätä israelilaisten kimppuun. Aseina on käytetty esimerkiksi veitsiä, ampuma-aseita ja kiviä.

Useimmat hyökänneistä palestiinalaisista näyttävät olleen teini-ikäisiä ja toimineen omin päin.

Ensimmäisessä tapauksessa sunnuntaina kaksi 15-vuotiasta heitti kiviä ohikulkevia autoja kohden Jeninissä Länsirannalla. Kun israelilainen partio saapui paikalle, toinen pojista ampui sotilaita kohden, viranomaiset sanovat.

”Joukot vastasivat tuleen ja ampuivat hyökkääjiä kohden, mikä johti näiden kuolemaan”, armeija sanoi tiedotteessaan.

Myöhemmin samana päivänä palestiinalainen yritti puukottaa israelilaista rajapoliisia Länsirannalla ennen kuin hänet ammuttiin kuoliaaksi, viranomaiset sanoivat.

Lisäksi palestiinalainen teinityttö yritti puukottaa israelilaista poliisia tarkastuspisteellä Hebronin kaupungissa Länsirannalla. Hän on kriittisessä tilassa sairaalassa.

Myöhään sunnuntaina väkivalta leimahti myös Jerusalemissa, kun kaksi aseistautunutta palestiinalaista hyökkäsi israelilaisia poliiseja kohden vanhankaupungin muurien ulkopuolella. Poliisi ampui molemmat kuoliaaksi.

Poliisi sanoi myöhemmin tiedotteessaan, että toisen miehistä nähtiin kantavan laukkua, joka herätti poliisin epäilykset. Kun poliisi määräsi miestä laskemaan laukun, tämä otti esiin aseen.

Väkivaltaisuuksia lietsovat monien arvioiden mukaan palestiinalaisten turhautuminen Israelin miehitykseen ja siirtokuntien rakentamiseen Länsirannalla, jäissä olevat rauhanneuvottelut ja palestiinalaisten poliittisen johdon keskinäiset erimielisyydet.

Israel syyttää väkivallasta etenkin palestiinalaisten johtajia ja tiedotusvälineitä. Sen turvallisuusjoukkoja on arvosteltu liiallisesta voimankäytöstä osassa tapauksista. Israel torjuu syytökset tiukasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat