Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtava huume-erä löytyi Australiassa –”jää” oli piilotettu rintaliivien geelitäytteisiin

Poliisin mukaan kyse on maanosan tähän mennessä suurimmasta nestemäisen metamfetamiinin takavarikosta

Ulkomaat
 

Australian poliisi on löytänyt miljoonien dollarien arvosta metamfetamiinia piilotettuna tavaralähetykseen, joka sisälsi rintaliivien geelitäytteitä, kertoo uutistoimisto AFP.

Poliisin mukaan kyse on maanosan tähän mennessä suurimmasta nestemäisen metamfetamiinin takavarikosta.

Katukielessä muun muassa ”jäänä” tunnetun huumeen piilot löytyivät useissa erillisissä ratsioissa. Yli neljännes huume-erästä oli piilotettu rintaliiveissä käytettäviin geelitäytteisiin.

Perustyö takavarikolle tehtiin viime joulukuussa Australian rajavalvonnan kiinnitettyä huomiota erääseen tavarankuljetuskonttiin Sydneyssä.

”Kontissa kuljetettujen rintaliivien geelitäytteissä oli 190 litraa nestemäistä metamfetamiinia”, liittovaltion poliisijohtaja Chris Sheehan kertoo AFP:lle.

Tapausta tutkimaan ryhtynyt liittovaltion poliisi löysi myöhemmin 530 litraa samaa ainetta taidetarvikkeita sisältäneistä varastoista.

Rikollisten kiinni saamisessa Australia toimi yhteistyössä Kiinan viranomaisten kanssa. Työn tuloksena pidätettiin kolme hongkongilaista ja yksi kiinalainen.

”Saimme kaduilta pois 3,6 miljoonaa yksittäistä annosta ´jäätä´, jonka arvo olisi katukaupassa ollut 1,26 miljardia Australian dollaria”, totesi oikeusministeri Michael Keenan.

Euroissa huume-erän arvo on noin 635 miljoonaa.

Tammikuussa poliisi pidätti ensimmäiseen takavarikkoon liitetyn 33-vuotiaan hongkongilaismiehen. Myöhemmin pidätettiin myös hongkongilaiset 37-vuotias mies ja 52-vuotias nainen sekä mannerkiinalainen 59-vuotias mies. Heitä kaikkia syytetään laittoman huumeen valmistamisesta myyntitarkoitukseen.

Sheehanin mukaan kyse ei ole pikku rikollisista, vaan ammattimaisen rikollisringin merkittävistä jäsenistä. Heitä kaikkia uhkaa nyt elinikäinen vankeus, ministeri jatkoi.

Australia ja Kiina aikovat jatkaa hedelmälliseksi todettua yhteistyötään huumekaupan suitsimiseksi. Metamfetamiinia kuljetetaan Australiaan pääasiassa Kaakkois-Kiinasta.

Metamfetamiinin käyttäjiä on Australiassa suhteellisesti enemmän kuin useimmissa muissa maissa. Australiassa käyttäjien määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2007 ja oli vuonna 2013 yli 200 000. Nyt luku on jo tätäkin suurempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat