Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kölnin uudenvuoden rikoksista epäiltynä sittenkin 73 ihmistä, joista ”valtaosa” turvapaikan­hakijoita

Aiemmin turvapaikanhakijoita kerrottiin olleen epäiltyjen joukossa kolme.

Ulkomaat
 
WOLFGANG RATTAY / Reuters
Syyrialaismiehet osoittivat mieltään Kölnin uudenvuodentapahtumia vastaan 16. tammikuuta Kölnin rautatieaseman edustalla.
Syyrialaismiehet osoittivat mieltään Kölnin uudenvuodentapahtumia vastaan 16. tammikuuta Kölnin rautatieaseman edustalla. Kuva: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Kölnin syyttäjä tarkentaa lausuntoaan uudenvuoden tapahtumista. Tekijöiksi epäiltyjä on 73, ja heistä 15 on tutkintavankeudessa, päivitti uutistoimisto AP maanantai-iltana.

Viikonloppuna Die Welt -lehdessä kerrottiin, että joukossa on kolme viime aikoina Saksaan saapunutta turvapaikanhakijaa. Maanantai-iltana syyttäjä Ulrich Bremer kertoi AP:lle, että ylivoimaisesti suurin osa epäillyistä oli turvapaikanhakijoita. Toiset olivat ilmoittaneet suullisesti rajalla hakevansa turvapaikkaa, ja toiset täyttäneet turvapaikkahakemuksen.

Myös Spiegel-lehti vahvistaa tiedon.

Viime viikolla rikosilmoitusten määrä on ylittänyt tuhannen rajapyykin. Syyttäjän mukaan nyt näyttää siltä, että 467 tapaukseen liittyy seksuaalinen ahdistelu.

Uudenvuoden yönä ulkomaalaistaustaiset miehet ahdistelivat pienissä ryhmissä satoja naisia Kölnin rautatieasemalla. Lisäksi monilta vietiin lompakko tai puhelin.

Korjaus kello 00.03: Alkuperäisen jutun lähteenä oli Die Welt -lehti, jonka mukaan vain kolme epäillyistä olisi ollut turvapaikanhakijoita.

WOLFGANG RATTAY / Reuters
Kölnin rautatieasema 7. tammikuuta.
Kölnin rautatieasema 7. tammikuuta.
Saksalaisnaiset kertovat Kölnin joukkohäirinnästä
Saksalaisnaiset kertovat Kölnin joukkohäirinnästä
Ainakin 90 naista on ilmoittanut poliisille tulleensa ryöstetyksi tai seksuaalisesti häirityksi Kölnin keskustassa uudenvuoden juhlahumussa. Kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat