Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BBC: Paavilla oli ”tiivis” suhde naimisissa olevaan naiseen

Ulkomaat
 
Laszlo Balogh / Reuters
Paavi Johannes Paavali II
Paavi Johannes Paavali II Kuva: Laszlo Balogh / Reuters

Edesmenneellä paavi Johannes Paavali II:lla oli yli 30 vuoden ajan ”tiivis” suhde naimisissa olleeseen naiseen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Suhde selviää BBC:n näkemästä kirjeenvaihdosta paavin ja puolalaissyntyisen filosofin ja kirjailijan Anna-Teresa Tymienieckan välillä.

Kirjeenvaihdosta ei kuitenkaan käy ilmi, rikkoiko paavi lupaustaan pidättäytyä sukupuolisesta kanssakäymisestä. Kirjeiden sanamuotojen mukaan suhde oli kuitenkin ”tiivis”, BBC kuvailee sisältöä. Eräässä kirjeessään vuodelta 1976 paavi kuvailee Tymienieckaa ”Jumalan lahjaksi”.

Kaksikko vietti lomia muun muassa leireilemällä ja hiihtämällä. BBC sai käsiinsä 350 kirjettä, jotka oli päivätty vuosien 1973 ja 2005 välille. Paavi Johannes Paavali II kuoli vuonna 2005. BBC ei nähnyt kuitenkaan naimisissa olleen Tymienieckan kirjoittamia kirjeitä. Tymiencka kuoli 2014.

”Sanoisin, että he olivat enemmänkin ystäviä kuin rakastavaisia”, kirjeet lukenut BBC:n toimittaja Edward Stourton arvioi.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman paavin lähipiirin edustajan mukaan on kuitenkin hyvin mahdollista, että kyse oli rakkaussuhteesta.

”Naiset rakastuvat pappeihin kaiken aikaa, ja se on aika tuskallista”, totesi katolisen Tygodnik Powszechny -lehden päätoimittaja Adam Boniecki.

Johannes Paavali II julistettiin pyhimykseksi vuonna 2014.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat