Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

­Angela Merkel ehdottaa Syyriaan lento­kielto­aluetta

Myös Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on toistuvasti toivonut lentokieltoalueen perustamista.

Ulkomaat
 
FABRIZIO BENSCH / REUTERS
Kuva: FABRIZIO BENSCH / REUTERS
Fakta

Syyrian sisällissota

 Syyrian sisällissota alkoi maaliskuussa 2011, ja siinä on kuollut ainakin 250 000 ihmistä.

 Venäjä aloitti syksyllä 2015 ilmapommitukset Syyriassa. Maa on tukenut itsevaltaisen presidentti Bashar al-Assadin hallintoa.

 Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja Natoon kuuluva Syyrian naapurimaa Turkki ovat tehneet iskuja lähinnä terroristijärjestö Isisin asemiin. Ne kannattavat Syyrian maallisia kapinallisia, mutta viime aikoina ehdoton linja al-Assadia vastaan on heikentynyt.

 Syyrian toiseksi suurin kaupunki Aleppo on ollut rajujen taistelujen kohteena vuodesta 2012 alkaen. Kymmenettuhannet ihmiset ovat paenneet taisteluita Turkin rajalle. Turkki ei ole päästänyt pakolaisia läpi

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mielestä Syyriaan kannattaisi perustaa lentokieltoalue taistelujen hillitsemiseksi ja turvallisemman seudun luomiseksi pommituksia pakeneville.

”Tämänhetkisessä tilanteessa olisi avuksi alue, jossa sotivat osapuolet eivät tekisi ilmahyökkäyksiä – siis jonkinlainen lentokieltoalue”, Merkel sanoi sanomalehti Stuttgarter Zeitungin haastattelussa maanantaina.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on toistuvasti toivonut lentokieltoalueen ja turvavyöhykkeen perustamista Syyriaan. Samaa haluaisi Saudi-Arabia, joka Turkin lailla tukee Syyrian kapinallisia.

Lentokieltoalueen perustamisesta on tullut huomattavasti epärealistisempaa Venäjän aloitettua ilmaiskunsa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tueksi viime syksynä.

Yhdysvaltojen demokraattipresidentti Barack Obama on vastustanut lentokieltoaluetta. Sen sijaan demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Hillary Clinton ja selvä enemmistö republikaanipuolueen ehdokkuutta tavoittelevista kannattavat lentokieltoalueen perustamista.

Yhdysvallat ja Venäjä sopivat viime viikolla väliaikaisesta tulitauosta Syyriaan. Se ei ole lopettanut Venäjän ilmaiskuja, joita se väittää kohdistavansa vain terroristijärjestöihin.

Maanantaina Venäjän tekemiksi epäillyt pommitukset osuivat kolmeen sairaalaan Syyriassa. Iskuissa kuoli yhteensä yli 20 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat