Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolan hallitus haluaa, että ”puolalaisista” keskitys­leireistä puhuminen olisi rikos

Hallituksen mukaan termi voi silkkana maantieteellisenäkin määritelmänä tahattomasti luoda mielikuvan, että Puola oli vastuussa holokaustista.

Ulkomaat
 
Heikki Aittokoski / HS
Auschwitz on nykyään keskitysleirimuseo.
Auschwitz on nykyään keskitysleirimuseo. Kuva: Heikki Aittokoski / HS

Puolan kansallismielinen oikeistohallitus haluaa, että natsien perustamien keskitysleirien määritteleminen puolalaisiksi olisi rikos, josta voitaisiin tuomita viiden vuoden vankeuteen.

Esitetty laki kieltäisi sanomasta, että Puola ”otti osaa, järjesti tai oli mitenkään vastuussa” natsien rikoksista, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

”Lakatkaa langettamasta holokaustia Puolan vastuulle”, varaoikeusministeri Patryk Jaki sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Natsi-Saksa valtasi Puolan toisessa maailmansodassa ja perusti sinne tuhoamisleirejä, joissa tapettiin miljoonia ihmisiä, enimmäkseen juutalaisia. Leireistä tunnetuin on Auschwitz.

Puolan viranomaiset pyytävät toistuvasti kansainvälisiä tiedotusvälineitä ja poliitikkoja oikaisemaan sanojaan, jos nämä puhuvat ”puolalaisista” leireistä. Hallituksen mukaan termi voi silkkana maantieteellisenäkin määritelmänä tahattomasti luoda mielikuvan, että Puola oli vastuussa holokaustista.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puhui ”puolalaisista kuolemanleireistä” vuonna 2012 ja katui sanavalintaansa jälkikäteen.

Puola ei aio haastaa Obamaa oikeuteen.

”Emme tietenkään”, varaoikeusministeri Jaki sanoi AFP:n mukaan.

”Emme halua diplomaattisia skandaaleja. Haluamme lopettaa tällaisten termien käyttämisen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat