Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmaiskut tappoivat kymmeniä sairaaloissa ja kouluissa

Ulkomaat
 

Pommitusten seurauksena kuoli lähes 50 ihmistä viidessä lääkintäkeskuksessa ja kahdessa koulussa Aleppon ja Idlibin maakunnissa Pohjois-Syyriassa maanantaina, kertoi YK uutistoimisto AFP:n mukaan.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kutsui tapahtumia ”räikeäksi kansainvälisen oikeuden loukkaamiseksi”.

Kummallakin seudulla paikalliset asukkaat syyttivät Venäjää ja huomauttivat, että lentokoneita oli paljon enemmän ja pommit voimakkaampia kuin tyypillisesti Syyrian armeijan hyökkäyksissä, kertoi AFP.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö (MSF) vahvisti, että sen tukema sairaala tuhoutui Murat al-Numanissa Idlibin maakunnassa. MSF:n mukaan ainakin seitsemän työntekijää ja potilasta kuoli. MSF:n Ranskan-johtaja Mego Terzian kertoi uutistoimisto Reutersille pitävänsä selvänä, että syyllinen on joko Syyrian hallitus tai Venäjä.

Pommit osuivat Murat al-Numanissa toiseenkin sairaalaan, jossa kuoli kaksi sairaanhoitajaa, kertoi The Syrian Observatory for Human Rights.

Aleppon maakunnassa taas kuoli ainakin 14 siviiliä, kun ohjuksia osui lastensairaalaan ja kouluun Azazin kaupungissa lähellä Turkin rajaa. Iskuista kertoivat Reutersille sairaalan työntekijä, kaksi silminnäkijää ja turkkilainen turvallisuuslähde.

Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu syytti AFP:n mukaan ohjusiskusta Venäjää. ”Jos Venäjä jatkaa toimimista terroristijärjestön lailla ja siviilien pakottamista pakenemaan, me vastaamme todella päättäväisesti.”

Turkki on pommittanut viikonlopusta lähtien kurdeja Azazin lähistöllä. Se haluaa estää kurdien etenemisen kaupunkiin, joka on maltillisena pidettyjen kapinallisten hallussa.

Suomen ulkoministeri Timo Soini (ps) sanoi maanantaina Venäjän pommitusten uhkaavan laajentaa sotaa. Hänen mukaansa tilanteen luonnehtiminen ”kylmäksi sodaksi” ei enää riitä.

”Ollaan aika kuumissa tunnelmissa. Sanoisin, että kuuma sota – – Tilanne siellä on kamala ja katastrofaalinen. Se on muuttunut huonosta painajaiseksi”, Soini sanoi Brysselissä EU-maiden ulkoministerikokouksessa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi Stuttgarter Zeitungille kannattavansa lentokieltoalueen perustamista Syyriaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat