Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

George W. Bush riensi pikkuveljensä presidenttikampanjan avuksi

Suhteellisen maltillinen Jeb Bush on jäänyt pahasti räyhäkonservatiivien jalkoihin republikaanipuolueen esivaaleissa.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush puhui pikkuveljensä Jebin vaalitilaisuudessa Etelä-Carolinassa maanantaina.
Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush puhui pikkuveljensä Jebin vaalitilaisuudessa Etelä-Carolinassa maanantaina. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush astui maanantaina julkisuuteen veljensä Jeb Bushin matavan presidenttiehdokaskampanjan tueksi.

George W. Bush osallistui pikkuveljensä vaalitilaisuuteen ja veteraanien tapaamiseen Etelä-Carolinassa, jossa järjestetään republikaanipuolueen esivaali lauantaina. George W. Bush oli Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman edeltäjänä vuosina 2001–2009.

Suhteellisen maltillinen republikaani Jeb Bush on kerännnyt esivaalia varten valtavan vaalikassan, mutta ei ole onnistunut tekemään vaikutusta äänestäjiin.

Ensimmäiset esivaalit Iowassa ja New Hampshiressä menivät änkyräkonservatiiviselle Ted Cruzille ja raivokkaan maahanmuuttovastaiselle Donald Trumpille, eikä Bush ollut lähelläkään kärkisijoja.

Britannian yleisradion BBC:n mukaan Bushin vaalijärjestö käytti Iowassa vaalimainontaan peräti 14 miljoonaa dollaria (noin 12,5 miljoonaa euroa), joilla sai vain hieman yli 5 000 ääntä. Yhden esivaaliäänen kappalehinnaksi tuli huikeat 2 800 dollaria eli 2 500 euroa.

Vaatimaton menestys on saanut kääntymään poliitikkosuvun puoleen. Suvun ensimmäinen presidentti oli George W.:n ja Jebin isä George H.W. Bush vuosina 1989–1993.

Tähän asti perhe on pysynyt taustalla kampanjassa, mutta viime viikolla äiti Barbara Bush otti jo kantaa poikansa puolesta.

Erityisesti isoveljen astuminen kampanjavankkuriin on Jebille kaksiteräinen miekka, sillä George W:n kauden perintö on ristiriitainen myös Bushien oman puolueen keskuudessa.

Varsinkin törkysuinen Donald Trump on hyökännyt raivoisasti Jeb Bushin kimppuun, ja viimeksi Trump syytti vaaliväittelyssä George W.:tä valehtelusta ja Lähi-idän repimisestä auki.

Yhdysvallat hyökkäsi George W. Bushin johdolla Irakiin 2003 väittämällä, että sillä oli tietoa Irakissa olevista joukkotuhoaseista. Se onnistui syrjäyttämään Irakin diktaattorin Saddam Husseinin, mutta samalla avautui tila pitkälle sisällissodalle, jonka aloittama epävakaus jatkuu yhä. Joukkotuhoaseita ei löytynyt.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat