Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanskalainen avustus­työntekijä pelasti 2-vuotiaan nigerialaispojan, jota syytettiin noidaksi

Tanskalainen avustustyöntekijä pelasti kaksivuotiaan noidaksi syytetyn nigerialaispojan, joka vaelsi pitkin katuja nälkiintyneenä

Ulkomaat
 

Afrikassa toimivat avustustyöntekijät ovat joutuneet todistamaan, kuinka lapset voivat joutua noitavainon kohteeksi asuinseuduillaan, kertoo muun muassa The Independent -lehti.

Tanskalainen Anja Ringgren Loven pelasti lehden mukaan kaksivuotiaan Hope -nimisen nigerialaispojan, jonka hän löysi vaeltamassa pitkin katuja nälkiintyneenä ja ilman vaatteita.

Poika oli joutunut elämään pelkillä tähteillä, joita ohikulkijat olivat hänelle heitelleet. Kotoaan Hope karkotettiin, koska hänen uskottiin olevan noita. Anja Ringgren Loven kääri matoja täynnä olleen pojan huopaan ja vei hänet sairaalaan hoitoon.

Ringgren Loven on perustanut säätiön (African Children´s Aid Education and Development Foundation) auttamaan noidiksi leimattuja lapsia, joista ei pidetä huolta ja jotka joskus tapetaan. Lisäksi tanskalaisnainen ylläpitää keskusta, jossa noitavainolta pelastetuille lapsille annetaan lääkkeitä, ruokaa ja koulutusta.

”Tuhansia lapsia syytetään noidiksi, ja olemme nähneet lasten kiduttamista, kuolleita lapsia ja peloissaan olevia lapsia”, hän kirjoitti Facebookissa pyytäen lahjoituksia Hope-pojan sairaalahoidon rahoittamiseksi.

Vetoomus tuotti nopeasti tulosta: kaksi päivää avunpyynnön jälkeen Hopen hoitoon lahjoitettiin eri puolilta maailmaa yhteensä miljoona dollaria.

”Tällä rahalla voimme antaa Hopelle parhaan mahdollisen hoidon ja sen lisäksi rakentaa lääkäriklinikan ja pelastaa monta muutakin lasta kidutukselta”, Ringgren Loven kirjoittaa.

Hän kertoo Hopen tilan olevan tällä hetkellä vakaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat