Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäillyistä suuri osa turvapaikanhakijoita

Ulkomaat
 

Berliini

Kölnin uudenvuodenyön tapahtuminen selvittäminen etenee, mutta hitaasti ja epävarmasti.

Viikonloppuna ympäri Eurooppaa levisi Die Welt -lehden julkaisemasta Kölnin syyttäjän haastattelusta peräisin ollut tieto, että epäillyistä vain kolme olisi ollut turvapaikanhakijoita.

Kölnin syyttäjä Ulrich Bremer kuitenkin korjasi maanantaina illalla uutistoimisto DPA:lle ja useille saksalaisviestimille, että pääosa epäillyistä oli turvapaikanhakijoita tai ihmisiä, jotka oleskelevat Saksassa ilman lupaa.

Hän ei ole enää ottanut kantaa siihen, kuinka monet epäillyistä miehistä ovat vain vähän aikaa sitten Saksaan saapuneita turvapaikanhakijoita.

Tiistaina osassa painettuja Helsingin Sanomia oli ulkomaansivuilla väärä tieto, sillä syyttäjän täsmentävä lausunto tuli illalla.

Kölnin syyttäjän mukaan tutkinnassa on 73 epäillyn toiminta uutenavuonna Kölnin rautatieasemalla ja sen lähistöllä. Tutkintavankeudessa on 15 epäiltyä.

Suurin osa epäillyistä on kotoisin Algeriasta ja Marokosta. Epäiltyjen joukossa on myös kolme Saksan kansalaista, Bremer sanoi uutistoimisto DPA:n mukaan.

Kölnin syyttäjänviraston edustajat eivät kertoneet tiistaina tietoja tutkinnasta ja epäillyistä. Virasto ei vastannut yhteydenottopyyntöihin.

Uutenavuonna Kölnin rautatieasemalle syntyi kaaos, kun suuri joukko miehiä ahdisteli naisia tungoksessa.

Rikosilmoituksia on tehty yli tuhat. Niistä noin 450 koskee seksuaalista ahdistelua. Miehistä enemmistö on kotoisin Pohjois-Afrikan maista.

Torstaina työnsä aloittaa Nordrhein-Westfalenin maapäivien selvitysryhmä. Se yrittää löytää syitä sille, miksi Kölnin poliisi ei pystynyt estämään ahdistelukaaosta uutenavuonna.

Selvitysryhmä käy läpi, miten poliisi valmistautui uuteenvuoteen ja kuka oli päätöksistä vastuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat