Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama: Trumpia ei valita Yhdysvaltojen presidentiksi

Ulkomaat
 
Kevin Lamarque / Reuters
Barack Obama puhui medialle tiistaina Kaliforniassa järjestetyssä Kaakkois-Aasian päättäjien tapaamisessa.
Barack Obama puhui medialle tiistaina Kaliforniassa järjestetyssä Kaakkois-Aasian päättäjien tapaamisessa. Kuva: Kevin Lamarque / Reuters

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on vakuuttunut siitä, ettei Donald Trumpia valita presidentiksi, kertoo uutistoimisto AFP. ¨

Miljardööri Trump on entinen tv-tähti, joka tunnetaan suorasanaisista möläytyksistään ja useiden eri ihmisryhmien loukkaamisesta. Valkoinen talo on jo ilmoittanut, että Trump ei sovi presidentiksi muslimipuheidensa takia.

Obama puhui medialle Kaliforniassa järjestetyn Kaakkois-Aasian johtajien tapaamisen yhteydessä tiistaina, Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Uutistoimisto Reuters kertoo Obaman olleen huolissaan siitä, miltä republikaanien vaalikampanjat näyttävät Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

”Tässä ei ole kyse vain Donald Trumpista. Katsokaa muidenkin republikaaniehdokkaiden kannanottoja. Kukaan heistä ei esimerkiksi koe tarpeelliseksi puuttua ilmastonmuutokseen”, Obama sanoi.

Hän uskoo amerikkalaisten ymmärtävän, että ”presidenttinä olo ei ole reality-ohjelman juontamista”, AFP kertoo.

”Minulla on uskoa amerikkalaisiin. He kyllä tiedostavat, että presidenttiys on totista työtä.”

Tiistaina Obama kertoi myös, että Yhdysvallat jatkaa toimiaan estääkseen jihadistijärjestö Isisiä vakiinnuttamasta asemaansa Libyassa. Isisin ei anneta rakentaa tukialuetta Libyaan, Obama vakuutti AFP:n mukaan. Yhdysvallat toimii Libyassa Isisiä vastaa yhteistyössä liittolaistensa kanssa.

Isis on luonut Sirten satamakaupungista tukialueensa, jossa sillä on aseissa tuhansia miehiä. Kaupungin lähellä on tulolähteitä tarjoavia öljykenttiä.

Yhdysvallat on tehnyt Libyassa yksittäisiä ilmaiskuja. Lisäksi maassa toimii yhdysvaltalaisia erikoisjoukkoja, jotka rakentavat kontakteja paikallisiin aseryhmiin ja tarjoavat tiedustelutietoa.

Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Näin valitaan Yhdysvaltojen presidentti
Yhdysvaltojen presidentin valinta on monivaiheinen kisa, joka huipentuu marraskuussa 2016. Grafiikkavideo selittää päävaiheet alle kahdessa minuutissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat