Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommi tappoi kymmeniä Ankarassa

Turkin sotilasviranomaiset vahvistivat, että iskun kohteena olivat armeijan henkilökuntaa kuljettaneet bussit.

Ulkomaat
 
Reuters
REUTERS
Palomiehet sammuttivat pommi-iskun tuhoamaa linja-autoa Turkin pääkaupungissa Ankarassa keskiviikkoiltana.
Palomiehet sammuttivat pommi-iskun tuhoamaa linja-autoa Turkin pääkaupungissa Ankarassa keskiviikkoiltana. Kuva: REUTERS

Ainakin 28 ihmistä on kuollut ja 61 loukkaantunut räjähdyksessä Turkin pääkaupungissa Ankarassa keskiviikkoiltana, kertoi uutistoimisto Reuters.

Turkin poliisi kertoi Reutersille, että liikennevaloihin pysähtyneiden armeijan henkilökuntaa kuljettaneiden bussien vierellä räjäytettiin ajoneuvo.

Räjähdys tapahtui illan ruuhka-aikaan alueella, jossa sijaitsee armeijan päämaja, suurlähetystöjä, parlamentti ja ministeriöitä.

”Kuulin valtavan räjähdyksen. Näin savua ja sieraimiin tunkeutui todella vahva haju, vaikka olimme korttelien päässä”, silminnäkijä kertoo Reutersille.

”Paikalle kiiruhtavien ambulanssien ja poliisiautojen sireenit alkoivat välittömästi soida."

Turkin varapääministeri Numan Kurtulmuş kertoi toimittajille turkkilaisen Hürriyet Daily News -sanomalehden mukaan, ettei tekijöistä ole varmaa tietoa.

”Kohtaamme useita terrori-iskuja samaan aikaan, mikä viittaa siihen, että niiden takana ovat samat tahot. Emme vielä tiedä, kuka tästä iskusta on vastuussa.”

Kurtulmuşin mukaan hyökkäys kohdistui ”koko Turkkiin”. Hän vaati, että kansainvälinen yhteisö asettuu Turkin tueksi.

”Haluan kaikkien ymmärtävän, etteivät meitä tyydytä enää pelkkä tekojen tuominta. Mitä tahansa he yrittävätkin, terroristijärjestöt ja niitä tukevat tahot eivät tule saavuttamaan tavoitteitaan.”

Uutistoimisto Reutersille puhunut korkea turkkilainen tiedustelulähde sanoo, että alustavat merkit viittaavat Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) taistelijoiden olleen vastuussa pommi-iskusta.

Suomen Ankaran-suurlähettiläs Nina Vaskunlahti kuuli räjähdyksen edustuston kopiohuoneeseen asti. Vaskunlahden mukaan suurlähetystö sijaitsee 4–5 kilometrin päässä räjähdyspaikasta.

”Räjähdys oli iso, ja se kuului edustustoon”, Vaskunlahti kertoo puhelimitse.

”Vielä ei ole tietoa siitä, miten suuri pommi oli. Mutta tv-kuvien perusteella jälki oli aika pahannäköistä, autoja ja busseja oli tuhoutunut.”

Myöhään illalla Suomen aikaa näytti tiedotusvälineiden tietojen perusteella siltä, että uhrit olivat turkkilaisia sotilaita ja siviilejä.

Suurlähettiläs Vaskunlahden mukaan räjähdys tapahtui ison kadun varrella bisnesalueella noin puolen kilometrin päässä parlamentista. Alueella ei sijaitse turistien suosimia kauppoja tai ravintoloita.

Ulkoministeriö ei toistaiseksi ole muuttamassa matkustustiedotetta Turkkiin. Tähänkin saakka matkailijoita on kehotettu varovaisuuteen.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan vannoi iskun jälkeen kostoa.

”Jatkamme entistä päättäväisempää taistelua näitä hyökkäyksiä tekeviä pelinappuloita sekä heitä ohjaavia tahoja kohtaan”, Erdoğan sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. ”He eivät tunne mitään moraalisia tai humanitaarisia rajoja.”

Oikeusministeri Bekir Bozdag kertoi istunnossa olleelle parlamentille, että kyseessä oli terrori-isku.

Pääministeri Ahmed Davutoglu perui matkansa Brysseliin.

Turkki käy kahta sotaa, kurdien PKK:ta sekä äärijärjestö Isisiä vastaan.

Maassa on tapahtunut useita itsemurhapommituksia lyhyen ajan kuluessa.

Kuusi ihmistä kuoli ja 39 loukkaantui 14. tammikuuta todennäköisesti PKK:n tekemässä pommi-iskussa poliisiasemalle ja poliisien asuntolaan Çinarin kaupungissa Kaakkois-Turkissa.

12. tammikuuta 12 ihmistä kuoli, kun todennäköisesti äärijärjestö Isis iski turistien suosimalle Sultanahmetin aukiolle Istanbulissa.

6. tammikuuta Istanbulin poliisiasemalla tapahtuneessa pommi-iskussa kuoli kaksi ihmistä. Iskun tekijästä ei ole tietoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat