Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärsivällisyys britteihin loppuu nyt

Ulkomaat
 
Pekka Mykkänen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n toimittaja.

Euroopan unionin jäsenmaat ja EU-byrokraatit ovat osoittaneet suurta kärsivällisyyttä ja joustoa Britanniaa kohtaan.

Vaikka Britannia on aina ollut jonkin sortin piina EU:lle, halu pitää maa unionissa on vahva. Siksi Britannian uuden jäsenyyssuhteen neuvotteluihin on uhrattu kuukausia.

Britannia on vauras maa, se tarjoaa vastapainoa Saksalle ja Ranskalle, se on turvallisuuspolitiikan suurvalta. Se on maa, joka vahvistaa unionia sekä taloudellisesti että poliittisesti.

Ja niin poliitikot Helsingistä Bratislavaan ovat olleet valmiita oppimaan, miten jännittävän erilainen Britannian sosiaaliturvajärjestelmä on muuhun Eurooppaan verrattuna.

Pääministeri Juha Sipilä esimerkiksi tuntee niin sanotun x-y-z-ongelman, joka liittyy EU-sopimuksessa Britannian sosiaalitukikarenssin kestoon ja on kuulkaas monimutkainen juttu.

Mutta nyt kärsivällisyys alkaa loppua. Kaikki tuntuvat toivovan, että sopu Britannian ja EU:n välille löytyy tänään perjantaina. Ei enää Brexit-huippukokouksia, please. Thank you.

Ja sitten, pääministeri David Cameron, onnea kansanäänestykseen.

EU-mailla on muutakin tekemistä kuin paapoa jäsentä, joka on kinunnut itselleen lukemattomia poikkeuksia vuosikymmenten varrella.

Nyt kun pakolaiskriisi horjuttaa unionin perustaa, on aika lopettaa jänkätys siitä, miten erikoisen erityislaatuinen Britannia on kaikkiin muihin verrattuna. Koska muuten ollaan vielä tilanteessa, jossa muistellaan, miten erikoinen kokeilu se taannoinen EU olikaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat