Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi Franciscus Donald Trumpista: ”Tämä mies ei voi olla kristitty, jos hän on sanonut tällaisia asioita”

Trump syytti Meksikossa vieraillutta paavia Meksikon hallituksen pelinappulaksi.

Ulkomaat
 
Jim Bourg / Alessandro Bianchi
Donald Trump on potkimassa paperittomia siirtolaisia ulos Yhdysvalloista. Paavi Franciscus on puolestaan puhunut siirtolaisten puolesta.
Donald Trump on potkimassa paperittomia siirtolaisia ulos Yhdysvalloista. Paavi Franciscus on puolestaan puhunut siirtolaisten puolesta. Kuva: Jim Bourg / Alessandro Bianchi

Republikaanien presidenttiehdokkuutta Yhdysvalloissa tavoitteleva Donald Trump ei ole kristitty, sanoo Paavi Franciscus.

Paavi Franciscus totesi torstaina, että ”sellainen henkilö, joka suunnittelee muurien eikä siltojen rakentamista, ei voi olla kristitty”, uutistoimisto AFP kertoo.

Tällä paavi viittasi rääväsuiseen miljardööriin Trumpiin, joka on luvannut laittaa lopun luvattomien siirtolaisten tulolle Yhdysvaltoihin.

Osana lupaustaan Trump on uhonnut rakentavansa muurin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle, mikäli hänet valitaan presidentiksi.

Mailla on yli 3 100 kilometriä yhteistä rajaa, ja noin kolmannes siitä on aidoitettu.

”Meksiko lähettää Yhdysvaltoihin ihmisiä joilla on paljon ongelmia. He tuovat mukanaan huumeita. He tuovat mukanaan rikollisuutta. He ovat raiskaajia. Ja olettaisin, että osa heistä on hyviä ihmisiä”, Trump sanoi AFP:n mukaan viime kesäkuussa.

Lisäksi Trump on vaatinut äänekkäästi noin 11 miljoonan paperittoman siirtolaisen karkottamista Yhdysvalloista.

Paavi antoi arvionsa Trumpin uskontilasta torstaina kuusipäiväisen Meksikon-matkansa päätteeksi. Matkallaan paavi piti messun Meksikon ja Yhdysvaltain rajan tuntumassa Ciudad Juarezissa, ja rukoili myötätuntoa rajan yli yrittäville siirtolaisille.

Katolisen kirkon ylin hengellinen johtaja on pitänyt siirtolaisten ääntä esillä siitä lähtien, kun astui virkaan vuonna 2013.

Trump arvosteli viime viikolla paavin matkaa Meksikoon syyttäen paavia Meksikon hallituksen pelinappulaksi.

Torstaina Trump vastasi paavin kritiikkiin ja sanoi, että on epäkunnioittavaa kyseenalaistaa toisen usko.

”Olen ylpeä ollessani kristitty. Yhdelläkään johtajalla, etenkään hengellisellä sellaisella, ei tulisi olla oikeutta kyseenalaistaa kenenkään uskontoa tai uskoa.”

Lisäksi Trump sanoi, että paavi sai pontta kritiikkiinsä Meksikon hallitukselta.

”Paavi sanoi minusta negatiivisia asioita. Se johtuu siitä, että Meksikon hallitus uskotteli hänelle, että Trump ei ole mukava kaveri.”

Donald Trump on presbyteeri, ja esivaaleissa hän käy kovaa kilpailua Yhdysvaltain evankelisten kristittyjen äänistä.

Paavi ei ottanut kantaa siihen, pitäisikö Trumpia äänestää nyt käytävissä esivaaleissa tai mahdollisesti ensi marraskuun presidentinvaaleissa.

”Sanon vain, että tämä mies ei voi olla kristitty, jos hän on sanonut tällaisia asioita.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat