Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus: Eläimiin sekaantuminen pysyy laittomana Saksassa

Suomessa eläimiin sekaantuminen poistettiin rikoslaista 1971.

Ulkomaat
 

Saksan perustuslaillinen oikeustuomioistuin on päättänyt, että seksuaalinen sekaantuminen eläimiin pysyy Saksassa laittomana tulevaisuudessakin, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Kaksi muutosta lakiin vaatinutta kertoivat olevansa ”kiintyneitä eläimiin”. He halusivat selvittää, oliko eläimiin sekaantuminen Saksan perustuslain vastaista.

Tuomioistuin kuitenkin katsoi, että lain tarkoituksena on suojella eläinten hyvinvointia. Saksan lakien mukaan eläinten pakottamisesta ”luonnottomaan käyttäytymiseen” voi saada 25 000 euron sakon.

Viime vuonna Tanska kriminalisoi eläimiin sekaantumisen. Tanskassa eläintensuojelijat pelkäsivät, että ilman kriminalisointia Tanska saattaisi houkutella eläinseksituristeja.

Suomessa eläimiin sekaantuminen poistettiin rikoslaista 1971. Eläimeen sekaantuminen oli lainmuutoksen jälkeenkin kuitenkin edelleen rangaistavaa, jos teon katsottiin täyttävän eläimen julmaa kohtelua koskevan rikoslain tunnusmerkistön.

Eläimiin sekaantuminen on ollut aiemmin yleistä Suomessa.

Tapa oli Suomessa huomattavasti yleisempi kuin muulla Euroopassa, arvioi eläimiin sekaantumista 1700-luvulla Ruotsissa ja Suomessa väitöskirjassaan tutkinut Teemu Keskisarja.

”Se on irvokasta kulttuuriperintöä, jonka voimme onneksi jakaa Ruotsin kanssa. Emme joudu kantamaan häpeää yksin”, Keskisarja totesi aiemmin Helsingin Sanomissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat