Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pulitzer-palkittu Harper Lee on kuollut

Kuin surmaisi satakielen -romaani voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 1961 ja teki yhdysvaltalaiskirjailijasta maailmankuulun

Ulkomaat
 
Chip Somodevilla / Getty Images
Harper Lee.
Harper Lee. Kuva: Chip Somodevilla / Getty Images

Yhdysvaltalainen kirjailija Nelle Harper Lee on kuollut 89 vuoden ikäisenä, kertoo uutistoimisto Reuters. Leen kustantaja vahvisti kirjailijan kuoleman The New York Times -lehdelle. Nelle Harper Lee oli syntynyt vuonna 1926.

Leen Pulitzer-palkittu esikoisromaani Kuin surmaisi satakielen (To kill a Mockingbird) ilmestyi heinäkuussa 1960. Pulitzer-palkinnon teos voitti vuotta myöhemmin. Suomenkielisen painoksen julkaisi Gummerus.

Rotukysymyksiä esiin nostanut fiktioromaani saavutti kulttimaineen ja teki Leestä kansainvälisesti tunnetun.

Kuin surmaisi satakielen oli pitkään Leen ainoa romaani. Viime vuonna julkaistiin suuren huomion saattelemana kirjailijan teos Kaikki taivaan linnut (Go Set a Watchman). Käsikirjoitus löytyi Leen kotikaupungin pankkiholvista.

Kirjaan on liittynyt vastaamattomia kysymyksiä esimerkiksi siitä, milloin teos itse asiassa kirjoitettiin ja miten sen käsikirjoitus löytyi. Tiedetään, että Lee alkoi kirjoittaa sitä jo ennen esikoisromaaniaan, mutta jostain syystä hylkäsi sen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat