Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolalaislehden rajua kansikuvaa verrattiin natsipropagandaan

”Islamin Euroopan raiskaus”, otsikoi puolalaislehti.

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Twitteristä.
Kuvakaappaus Twitteristä.

Euroopan pakolaiskriisistä kertovan puolalaisen oikeistolaislehden kansikuvaa on verrattu sosiaalisessa mediassa jo natsipropagandaan, kertoi uutistoimisto AFP.

Kontrasti on suuri, sillä Puolassa sijaitsi esimerkiksi natsien tunnetuin keskitysleiri Auschwitz. Leirillä kuoli yli miljoona ihmistä. Heistä valtaosa oli juutalaisia.

WSieci (suom. ”Verkossa”) -lehden kansikuvassa Euroopan unionin tähtilippuun pukeutunutta naista repivät useat miesten tummakätiset, karvaiset kädet. Juttu on otsikoitu ”Islamin Euroopan raiskaus”.

Pääsy lehden sivulle oli ainakin Suomesta perjantai-iltana mahdotonta. Sosiaalisessa mediassa, kuten pikaviestipalvelu Twitterissä lehden näkökulma herätti kuitenkin kiivasta keskustelua.

”Kyse ei ole islamin raiskauksesta. Raiskaajat raiskaajat, eivät muslimit, kristityt tai juutalaiset. Huolestuttava muistutus menneisyydestä”, kommentoi Erica Jane viestipalvelussa.

Lehden mukaan kansikuvalla haluttiin kertoa pohjoisafrikkalaisten ja arabimiesten raportoiduista hyökkäyksistä naisia vastaan Kölnin rautatieasemalla uudenvuoden vaihteessa.

Viime vuoden lopussa wSieci-lehden levikki oli noin 76 000, kertoo AFP. Viikkolehtien vertailussa wSieci on kolmanneksi suurin. Suosituin lehti listalla on puolankielinen Newsweek.

Viime vuonna populistipuolue PiS voitti ylivoimaisesti maan parlamenttivaalit. Laki- ja oikeus -puolue lisäsi kannatustaan muun muassa maahanmuuttovastaisuudellaan. Vaalitaistelussa pakolaisia kutsuttiin muun muassa ”loisiksi” sekä ”Kreikan saarien koleraksi”.

Laki- ja oikeus -puolue on vastustanut kiivaasti muun muassa EU:n suunnitelmia Eurooppaan tulleiden pakolaisten jakamisesta. Mielipidetiedustelujen mukaan suurin osa puolalaisista on samaa mieltä PiS:n kanssa, kertoo AFP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat