Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kurdijärjestö TAK sanoi tehneensä iskun Ankaraan

Turkki pommitti Syyrian kurdeja, vaikka tulitauon piti alkaa perjantaina

Ulkomaat
 

Radikaali kurdijärjestö TAK (Kurdistanin Vapauden Haukat) ilmoitti perjantaina tehneensä Ankaran pommi-iskun, uutistoimistot kertoivat.

Kurdistanin työväenpuolueeseen PKK:hon aiemmin kytköksissä ollut TAK perusteli pommi-iskua kostoksi Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin politiikalle.

TAK on irtautunut PKK:sta, jota se pitää liian maltillisena.

Erdoğan oli syyttänyt keskiviikkona 28 ihmistä tappaneesta itsemurhaiskusta Syyriassa toimivaa kurdien YPG-joukkoja. Perjantaina Turkki kiihdyttikin iskuja kurdeja vastaan Syyrian puolella siitä huolimatta, että perjantaina oli sovittu alkavaksi Syyrian sodan osapuolia koskeva tulitauko.

Samaan aikaan Venäjän YK-lähettiläs Vitaly Churkin varoitti Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia valtaamasta takaisin koko Syyriaa.

Al-Assad sanoi viikko sitten ennen tulitaukosuunnitelman esittämistä uutistoimisto AFP:n haastattelussa, että hallinto aikoo vallata takaisin kaikki aiemmin hallitsemansa alueet.

”Jos he jatkavat siltä pohjalta, ettei tulitauko ole tarpeellinen ja että on tarpeen taistella voitokkaaseen loppuun saakka, silloin konflikti voi kestää pitkään, ja sitä on kauhea edes ajatella”, Churkin sanoi venäläisen Kommersant-lehden haastattelussa.

Hän korosti, että Venäjä on panostanut paljon Syyrian rauhanprosessiin ja että sodan jatkuminen ei ole linjassa Moskovan ponnistelujen kanssa.

Syyrian sodassa on tapahtunut viime viikkoina käänne. Syyrian hallinto on päässyt voittoputkeen taistelussa oppositioryhmiä vastaan strategisesti merkittävillä alueilla Aleppossa.

Menestys perustuu Venäjän tekemiin ilmaiskuihin ja Iranilta saatuun sotilaalliseen tukeen.

Perjantaina alkavaksi suunnitellun tulitauon piti tarjota mahdollisuus lisätä humanitaarista apua sota-alueilla. Sen piti olla myös alkusoitto Geneven rauhanneuvottelujen jatkamiselle.

Neuvotteluja johtava YK:n erikoislähettiläs Staffan de Mistura sanoi ruotsalaisen Svenska Dagbladet -lehden haastattelussa perjantaina, ettei suunniteltu paluu neuvotteluihin 25. helmikuuta vaikuta realistiselta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat