Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viruslegenda McAfee uhoaa murtavansa iPhonet kolmessa viikossa – suomalais­asiantuntija epäilee julkisuustempuksi

Ulkomaat
 
Joe Skipper / Reuters
John McAfee Miamissa 2012 sen jälkeen, kun häntä oli syytetty amerikkalaisen murhaamisesta Belizessä.
John McAfee Miamissa 2012 sen jälkeen, kun häntä oli syytetty amerikkalaisen murhaamisesta Belizessä. Kuva: Joe Skipper / Reuters

Amerikkalainen ohjelmistoyrittäjä ja Yhdysvaltojen presidenttiehdokas John McAfee on lupautunut murtamaan Apple-yhtiön turvasuojaukset iPhone-puhelimille kolmessa viikossa.

Aiemmin tällä viikolla kuluttajien huoli heräsi sen jälkeen, kun puhelin- ja verkkovalmistaja Apple määrättiin murtamaan puhelimiensa salaus. Apple on kieltäytynyt Yhdysvaltojen liittovaltionpoliisin FBI:n vaatimuksesta. Applen tukijoiksi ovat ilmoittautuneet muun muassa ohjelmistoyritykset Twitter sekä Facebook.

FBI on vaatinut Applea muuttamaan terrori-iskusta syytetyn asemiehen Syed Rizwan Farookin iPhonea niin, että rikostutkijat voisivat kokeilla eri salasanayhdistelmiä ilman, että laite tuhoaa kaiken datansa. Lisäksi tutkijat haluaisivat päästä syöttämään eri salasanavaihtoehtoja nopeammin.

Nyt muun muassa ohjelmistojen kehittämisestä tunnettu McAfee on luvannut, että hän voi murtaa iPhone-puhelimien suojaukset kolmessa viikossa. McAfee julkisti tarjouksensa Yhdysvaltojen liittovaltion poliisille FBI:lle Business Insider -julkaisun sivulla.

McAfee sanoi hoitavansa puhelimien murtamisen ”ilmaiseksi”.

”Hommaan menee meillä kolme viikkoa”, McAfee väitti.

Asiantuntijat ovat epäilleet McAfeen lupauksia esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle.

”iPhone on tunnettu siitä, että sitä ei voi murtaa niin hyvin kuin muita puhelimia”, turvallisuusekspertti Graham Cluley totesi BBC:lle.

Myös suomalaisen tietoturvayhtiö F-Securen tietoturva-asiantuntijan Mikael Albrechtin mukaan iPhonen tietoturvataso on hyvä. Hän ei usko McAfeen väitteisiin puhelimen murtamisesta kolmessa viikossa.

”Mahdoton ei tietysti kuulu tietoturvan kielenkäyttöön, mutta tämän (iPhonen) murtaminen on niin vaikeaa, että en usko, että McAfeella olisi siihen resursseja”, Albrecht sanoo.

Albrecht myöntää, että McAfeella on pitkä historia esimerkiksi tietokonevirusten torjunnassa. Nyt kyse on hänen mukaansa kuitenkin ”showmiehen julkisuustempusta”.

Julkisuudessa on myös epäilty, että esimerkiksi Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuuspalvelu NSA pääsisi jo nyt kaikkien mahdollisten puhelimien tietoihin.

”Voi olla, että NSA pääsee tähän pitkällä tähtäimellä, mutta ei tämä ole niillekään helppoa. Voi olla, että FBI haluaa luoda tapauksella oikeuskäytäntöä takaportin luomiseksi”, Albrecht arvioi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat