Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump pyysi boikotoimaan Applen laitteita – twiittasi heti perään iPhonella

Applen johtajat vastasivat, että he kokevat olevansa hyvässä seurassa kaikkien muiden Trumpin arvostelemien ihmisten ja ryhmien joukossa.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / REUTERS
Donald Trump puhui kannattajilleen Etelä-Carolinassa perjantaina.
Donald Trump puhui kannattajilleen Etelä-Carolinassa perjantaina. Kuva: JONATHAN ERNST / REUTERS

Republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump on suuttunut puhelinvalmistaja Applelle, joka ei suostu murtamaan laitteidensa salausta auttaakseen viranomaisia. Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI haluaa päästä käsiksi San Bernardinon terrori-iskun asemiehen iPhonen tietoihin.

”Mielestäni teidän pitäisi boikotoida Applea, kunnes he antavat suojakoodin”, Trump sanoi AFP:n mukaan kannattajilleen perjantaina Etelä-Carolinan osavaltiossa, jossa äänestetään lauantaina republikaanien esivaaleissa.

”Se tuli juuri mieleeni. Boikotoikaa Applea.”

Applen johtajat vastasivat, että he kokevat olevansa hyvässä seurassa kaikkien muiden Trumpin arvostelemien ihmisten ja ryhmien joukossa, kertoi uutistoimisto Reuters.

Vain muutama minuutti boikottivaatimustensa jälkeen Trump – tai hänen kampanjaväkensä – kirjoitti kampanjaviestejä Twitteriin iPhonella, mikä kävi ilmi viestien oheistiedoista, kertoi uutiskanava CNBC.

Tiistaina losangelesilainen tuomioistuin määräsi Applen murtamaan puhelimiensa salauksen. Perjantaina Yhdysvaltain oikeusministeriö ryhtyi oikeustoimiin saman päämäärän saavuttamiseksi.

Apple on kieltäytynyt vaatimuksista. Sen tukijoiksi ovat ilmoittautuneet muun muassa ohjelmistoyritykset Twitter ja Facebook.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook sanoi Reutersin mukaan, että oikeuden määräys uhkaa Applen asiakkaiden turvallisuutta. Hän huomautti, että oikeuden päätöksen vaikutukset ulottuvat paljon laajemmalle kuin vain käsillä olevaan kiistatapaukseen.

Apple otti syyskuussa 2014 laitteistoissaan käyttöön järjestelmän, joka salaa automaattisesti kaikki laitteen sisältämät tiedot, kuten valokuvat ja tekstiviestit. Jos laite on lukittu, sen tietoihin ei pääse käsiksi ilman salasanaa.

Jos salasanan syöttää kymmenen kertaa väärin, laite tuhoaa automaattisesti kaikki sisältämänsä tiedot. Applen mukaan se ei itsekään voi murtaa salausta.

Kiistan keskiössä olevan puhelimen entinen omistaja Syed Rizwan Farook ja hänen vaimonsa tappoivat 14 ihmistä Kalifornian San Bernardinossa joulukuussa 2015 ennen kuin poliisit ampuivat heidät kuoliaiksi.

FBI on tutkinut pariskunnan mahdollisia yhteyksiä Irakin ja Syyrian alueella toimivaan jihadistijärjestö Isisiin tai muihin terroristijärjestöihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat