Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Ossetian johtaja haluaa kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä

Krimin liittämisen malli voi toistua Etelä-Ossetiassa.

Ulkomaat
 
Maxim Shipenkov / Reuters
Etelä-Ossetian johtaja Leonid Tibilov
Etelä-Ossetian johtaja Leonid Tibilov Kuva: Maxim Shipenkov / Reuters

Georgian kapinallisalueen Etelä-Ossetian johtaja Leonid Tibilov sanoi perjantaina, että alueella pitäisi järjestää kansanäänestys Venäjään liittymisestä, kertoo uutistoimisto Tass.

Etelä-Ossetia aikoo jatkaa tänä vuonna neuvotteluja asiasta Venäjän kanssa, Tibilov sanoi. Hänen mukaansa kansanäänestys olisi järjestettävä erityisellä tavalla, koska asia on herkkä. Tibilov ei halua, että äänestys aiheuttaisi Venäjälle vaikeuksia kansainvälisissä suhteissa.

Jos Etelä-Ossetiassa järjestetään kansanäänestys, tilanne muistuttaisi Krimin liittämistä Venäjään. Krimin kansanäänestys järjestettiin krimiläisten poliitikkojen aloitteesta sen jälkeen, kun venäläiset olivat valloittaneet alueen. Äänestyksen virallinen tulos oli, että enemmistö kannatti liittymistä Venäjään, ja Venäjä liitti niemimaan alueisiinsa.

Länsimaissa katsotaan, että Krimin kansanäänestys oli laiton ja että Krim on yhä osa Ukrainaa.

Georgia ja Venäjä sotivat Etelä-Ossetiasta elokuussa 2008. Sota alkoi, kun Georgia yritti palauttaa Etelä-Ossetiaa hallintaansa. Venäjän sotavoimat kuitenkin häätivät Georgian joukot alueelta.

Venäjä tunnusti Etelä-Ossetian itsenäiseksi valtioksi. Sen sijaan lähes koko muu maailma pitää sitä yhä Georgian osana.

Tassin mukaan Etelä-Ossetian presidentti Tibilov ilmaisi olevansa huolissaan kansainvälisen ilmapiirin jyrkästä heikkenemisestä, Ukrainan tapahtumista, kehityksestä Syyriassa ja Lähi-idässä sekä siitä, että Nato lähestyy Venäjän rajoja. Lisäksi Tibilov arvosteli, että etelänaapurit harjoittavat hyökkäävää Venäjän- ja Ossetian-vastaista retoriikkaa.

”Näissä oloissa tunnemme selvemmin tarvetta toteuttaa vanha unelmamme – liittyä takaisin Suur-Venäjään ja ratkaista Ossetian kansan jakautuminen”, Tibilov sanoi.

Toisin kuin Etelä-Ossetia, Pohjois-Ossetia sijaitsee Venäjän puolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat