Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ainakin viisi kuoli Fidžin hirmumyrskyssä

Laajojen tuhojen vuoksi pääministeri julisti maan hätätilaan.

Ulkomaat
 
Sarah Bingham
Rantarakennus ennen ja jälkeen myrskyn Fidžin Tokoriki-saarella.
Rantarakennus ennen ja jälkeen myrskyn Fidžin Tokoriki-saarella. Kuva: Sarah Bingham

Ainakin viisi ihmistä kuoli hirmumyrsky Winstonin iskiessä saaristovaltio Fidžiin eteläisellä Tyynellä valtamerellä, kertoo uutistoimisto Reuters. Myrsky lukeutuu pahimpiin, mitä eteläiseltä pallonpuoliskolta on kirjattu.

Tuhot 300 saaren ja 900 000 asukkaan valtiossa ovat laajat. Myrsky vaurioitti taloja, aiheutti katkoja sähkön ja veden saantiin ja rikkoi tietoliikenneyhteyksiä. Uutistoimisto AFP:n mukaan tuulennopeus ylti puuskissa lähes 300 kilometriin tunnissa. Kokonaisten kylien kerrotaan liiskautuneen myrskytuulen riepotuksessa.

Maan pääministeri Frank Bainimarama julisti maahan 30 päivän hätätilan. Muun muassa koulut on suljettu. Armeija on perunut lomat ja valmistanut joukkojaan avustustyöhön.

Uusi-Seelanti lähetti saaristovaltion avuksi lentokoneen, joka auttaa tuhojen arvioinnissa syrjäisillä seuduilla. Australia on tarjonnut vastaavaa apua.

Hirmumyrsky hyökyi Fidžiin lauantaina, mutta pääkaupunki Suva välttyi pahimmalta, kun myrsky muutti suuntaa viime hetkillä.

Myrskyn aikana ihmisiä kokoontui satoihin evakuointikeskuksiin. Turistit hakivat turvaa hotellien tiloista.

Myrskyn jälkeisiä avustus- ja korjaustöitä haittaavat tulvat ja kaatuneet voimalinjat.

Avustusjärjestöt varoittavat, että Fidžiä uhkaa nyt terveyskriisi, erityisesti sähköpulan vuoksi. Sunnuntaille on kaavailtu lentoja syrjäisille alueille tuhojen tarkistamiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat