Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi serbialaista panttivankia kuoli USA:n ilmaiskussa Isisin tukikohtaan

Yhdysvallat ei ehkä ollut tietoinen Isisin sieppaamista Serbian ulkoministeriön työntekijöistä, Serbian pääministeri sanoo.

Ulkomaat
 
Reuters
Yhdysvaltain ilmaiskun tuhoja Sabrathan kaupungin liepeillä Libyassa lauantaina.
Yhdysvaltain ilmaiskun tuhoja Sabrathan kaupungin liepeillä Libyassa lauantaina. Kuva: Reuters

Yhdysvaltain tekemässä ilmaiskussa Isisin tukikohtaan Libyassa saattoi kuolla kaksi serbialaista panttivankia, uutistoimisto AFP kertoo.

Yhdysvallat iski Sabrathan kaupungin liepeillä Libyassa sijaitsevalle jihadistien koulutusleirille perjantaina. Iskussa kuoli ainakin 41 ihmistä.

Serbia ilmoitti lauantaina, että uhrien joukossa oli kaksi serbialaista lähetystötyöntekijää, jotka Isis oli ottanut panttivangeiksi viime marraskuussa. Sieppaus tehtiin, kun työntekijät olivat matkustamassa autosaattueessa Libyasta Tunisian puolelle.

”On virallisesti vahvistettu, että kaksi Serbian kansalaista, Slađana Stanković ja Jovica Stepić, jotka olivat ulkoministeriön työntekijöitä, ovat kuolleet”, Serbian pääministeri Aleksandar Vučić sanoi.

”Tämä on ensimmäinen suuri panttivankikriisi, jonka maamme on kohdannut. Heidät olisi vapautettu, ellei heitä olisi tapettu.”

Yhdysvaltain puolustusministeriö sanoi tutkivansa väitettä kuolleista serbialaisista. Serbian pääministeri sanoi, ettei Yhdysvallat välttämättä ollut tietoinen Isisin serbialaisista panttivangeista.

Yhdysvaltojen ja Serbian suhteet ovat viileät, sillä Yhdysvallat ja sotilasliitto Nato pommittivat Serbiaa Kosovon sodassa 1999.

Libyaan tehdyn ilmaiskun pääkohteena oli tunisialainen terroristi Noureddine Chouchane. Yhdysvaltojen mukaan hän oli suunnittelemassa terrori-iskuja Yhdysvaltoja ja muita länsivaltoja vastaan.

Chouchanen epäillään suunnitelleen kaksi terrori-iskua turistikohteisiin Tunisiassa 2015. Iskuissa kuoli yhteensä 59 ihmistä, joista valtaosa oli turisteja.

Hänen uskotaan kuolleen perjantain iskussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat