Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Halpapuhelin hämmentää Intiassa – voiko älypuhelinta myydä alle 4 eurolla?

Intialainen Ringing Bells -yhtiö uskoo puhelinbisneksensä kannattavuuteen, vaikka asiantuntijat ovat epäileväisiä. Freedom 251 -puhelinten ennakkomyynti kaatoi yrityksen verkkosivut.

Ulkomaat
 
Reuters
Freedom 251 -puhelin esiteltiin Intian Delhissä helmikuussa.
Freedom 251 -puhelin esiteltiin Intian Delhissä helmikuussa. Kuva: Reuters

Intialaisen Ringing Bells -yhtiön ilmoitus tuoda markkinoille 3,30 euron hintaisia älypuhelimia on käynnistänyt maailmalla spekulaatioiden ja epäuskon suman.

Asiantuntijoiden mukaan qHD-näytöllä, 3,2 megapikselin kameralla ja 8 gigatavun sisäisellä muistilla varustettua 3g-puhelinta ei yksinkertaisesti voi myydä näin halvalla. Ringing Bellsin uskottavuutta murentaa myös se, että yhtiö on ollut toiminnassa vasta vajaan vuoden.

Intian matkapuhelinteollisuutta edustava ICA on vakuuttanut Intian viestintäministerille, että älypuhelinten myyminen alle 35 eurolla on taloudellisesti kannattamatonta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Yhdistyksen jäseninä ovat muun muassa suuret matkapuhelinvalmistajat Samsung, Apple ja HTC.

ICA vaatii, että Freedom 251 -nimellä tunnetun puhelimen hinnoittelun taustat tutkitaan.

BBC veikkaa, että halpapuhelimen tuotanto on tuettua. Ringing Bells kuitenkin kiistää saavansa julkista tukea ja sanoo uskovansa, että puhelinten valmistus muuttuu kannattavaksi massatuotannon myötä.

Yhtiö kuitenkin kertoo muun muassa Times of India -sanomalehden mukaan, että puhelinta on kehitetty osana Intian hallituksen Make in India -hanketta.

Yhtiön ja hallituksen lämpimistä väleistä kertonee myös se, että Intian puolustusministerin piti alun perin olla mukana puhelimen lanseeraustilaisuudessa. Hän kuitenkin peruutti osallistumisensa viime hetkellä.

Yhtiön toimien lisäksi myös itse puhelinta ympäröi joukko avoimia kysymyksiä. Se muistuttaa Applen vanhempia iPhone-mallia sekä muotoilultaan että virtuaalipainikkeiltaan.

Medialle esitellyssä prototyypissä puolestaan oli piiloon maalattuna kiinalaisvalmisteisen, Adcom-tuotemerkillä tunnetun puhelimen logo. Kohupuhelin muistuttaa ominaisuuksiltaan niin paljon Adcomin erästä mallia, että Freedom 251:n uskotaankin olevan uudelleenbrändätty versio Adcomin Ikon 4 -puhelimesta.

Ikon 4:n kuluttajahinta on kuitenkin yli kymmenkertainen Freedom 251:een verrattuna.

BBC:n mukaan Adcomin johdosta kiistetään, että yhtiöllä olisi mitään tekemistä kohupuhelimen tai sitä markkinoivan yrityksen kanssa.

Freedom 251 -puhelinten ennakkomyynti alkoi torstaina.

Yleisön kiinnostus myös kaatoi yhtiön verkkosivut, ja yhtiö ilmoitti lopettavansa puhelimiensa ennakkomyynnin toistaiseksi. Yhtiö kertoo aloittavansa toimitukset kesäkuussa.

Oikaisu lauantaina kello 21.56: Jutussa kerrottiin virheellisesti, että Freedom 251 -puhelimessa olisi tarkka QHD-näyttö. Puhelimessa on vähemmän tarkka qHD-näyttö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat