Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian oppositio luetteli ehtoja tulitauolle

Syyrian oppositio väläytti kuitenkin mahdollisuutta tulitauolle, jos Venäjä keskeyttää ilmaiskut

Ulkomaat
 
RODI SAID / Reuters
Syyrian demokraattisten voimien taistelijoita lähellä al-Shadadi kaupunkia, 18 helmikuuta.
Syyrian demokraattisten voimien taistelijoita lähellä al-Shadadi kaupunkia, 18 helmikuuta. Kuva: RODI SAID / Reuters

Syyrian oppositio sanoi lauantaina olevansa valmis kahdesta kolmeen viikkoa kestävään tulitaukoon sillä ehdolla, että Venäjä keskeyttää ilmaiskut, kaupunkien piiritykset lopetetaan ja että humanitaarista apua päästetään taistelualueille.

Perjantaina alkavaksi sovittu tulitauko epäonnistui, kun taistelut jatkuivat eri puolilla Syyriaa. Samalla Venäjän ja Turkin välit ovat yhä kiristyneet.

Länsimaat hylkäsivät perjantaina YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa Venäjän pyynnön pysäyttää Turkin sotatoimet Syyriassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Turkki tukee Syyrian oppositiota, joka on viime viikkoina kokenut raskaita tappioita Syyrian hallituksen joukkoja vastaan. Venäjä on tukenut Syyrian hallintoa ilmaiskuin.

Samaan aikaan Turkki on pommittanut Syyrian kurdeja, jotka ovat vallanneet aiemmin opposition hallinnassa olevia kyliä Syyrian ja Turkin rajalla.

Syyrian oppositiota neuvotteluissa edustava HNC sanoi tiedotteessa olevansa valmis tulitaukoon, jos ”kaikki osapuolet ryhtyvät siihen samanaikaisesti, piiritykset lopetetaan, humanitaarista apua jaetaan tarpeessa oleville ja vangit, erityisesti naiset ja lapset, vapautetaan”, uutistoimisto AFP kertoi.

Venäjä kuitenkin ilmoitti lauantaina, että se jatkaa Syyrian hallituksen tukemista ”terrorismia” vastaan.

Syyrian opposition liittolaisena toimii joillakin alueilla jihadistijärjestö Nusran rintama, joka on kytköksissä terroristiverkosto al-Qaidaan.

Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights kertoi, että Venäjän ilmaiskut jatkuivat opposition hallitsemassa Aleppossa lauantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat