Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clinton on Comeback Lady

Ulkomaat
 
Laura Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja.

Kun Bill Clinton tuli toiseksi demokraattien esivaaleissa New Hampshiressa vuonna 1992, hän kutsui itseään lempinimellä Comeback Kid. Noista esivaaleista kukaan ei muista oikeaa voittajaa – joka oli Paul Tsongas – vaan sen, että Clintonin kampanja sai uutta puhtia sen jälkeen, kun huhut ehdokkaan syrjähypyistä olivat ajaneet sen hetkeksi raiteiltaan.

Samana syksynä Bill Clinton valittiin presidentiksi.

Kaksikymmentäneljä vuotta myöhemmin Hillary Clinton voi kutsua itseään Nevadassa Comeback Ladyksi. Hävittyään nöyryyttävin lukemin senaattori Bernie Sandersille New Hampshiressa Clinton näytti, että hän ei tule tyrmätyksi vaan voi ja aikoo voittaa.

Nevada on todennäköisesti Clintonin kampanjan ratkaiseva hetki. Seuraavien parin viikon aikana esivaalit pidetään osavaltioissa, joiden äänestäjien profiili suosii Clintonia. Sandersin on yhä vaikeampi saada Clintonin etumatkaa kiinni.

Nevadan jälkeen republikaanit tietävät, kuka heillä on todennäköisesti marraskuussa vastassa. Jos he ajattelisivat strategisesti, tiedon pitäisi suosia maltillisia ehdokkaita, kuten Marco Rubiota, jota Clinton itse pitää vaarallisimpana vastustajanaan. Oikeistolainen Ted Cruz ja siirtolaisvastainen Donald Trump häviäisivät paljon naisten, vähemmistöjen ja maltillisten ääniä Clintonille.

Toisaalta Clinton on myös nimi, joka herättää monissa oikeistolaisissa edelleen sumeaa vihaa. Ja he eivät vain näytä pääsevän Comeback Ladysta eroon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat