Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intian kastimellakat katkaisivat vedentulon 20 miljoonan asukkaan Delhiin

Vedenjakelujärjestelmää tuhonnut jat-yhteisö vaatii kiintiöpaikkoja osavaltion tarjoamista töistä ja yliopistokoulutuksesta.

Ulkomaat
 
Mellakat katkaisivat vedentulon Delhiin
Mellakat katkaisivat vedentulon Delhiin
Pohjois-Intiassa leimahtaneet mellakat ovat katkaisseet vedentulon maan pääkaupunkiin Delhiin. Armeija on hälytetty alueelle rauhoittamaan tilannetta. Kuva: Reuters.

Intian pääkaupunkiin Delhiin on iskenyt paha vesipula. Vedentulo katkaistiin noin 20 miljoonan asukkaan kaupungissa sunnuntaina, mikä muun muassa pakotti sulkemaan tehtaita. Kouluja ei avata maanantaina.

Delhin aluejohtaja Arvind Kejriwal pyysi ihmisiä säästämään vettä parhaansa mukaan, koska katkos kestänee pari päivää, kertoo sanomalehti The Times of India.

Hanojen sulkeminen johtuu naapuriosavaltiossa Haryanassa puhjenneista kastimellakoista, joissa on uutistoimistojen mukaan kuollut ainakin kymmenen ja loukkaantunut toistasataa ihmistä.

Jat-yhteisön mielenosoittajat hajottivat porttien käyttöjärjestelmän kanavassa, jonka läpi virtaa vedenkäsittelylaitoksiin 70 prosenttia Delhin käyttövedestä. Mielenosoittajat ovat myös muun muassa hyökänneet osavaltioministerien koteihin, polttaneet juna-asemia ja estäneet liikenteen kulun istumalla kiskoilla ja valtateillä.

Mielenosoitusten hillitsemiseksi on lähetetty tuhansia sotilaita.

Muun muassa karjankasvatukseen keskittynyt maaseututaustainen jat-yhteisö vaatii kiintiöpaikkoja osavaltion tarjoamista töistä ja yliopistokoulutuksesta, koska heidän on ollut vaikea löytää toimeentuloa Intian talouskasvusta huolimatta. Intia osoittaa kiintiöpaikkoja syrjityimmille kasteille niiden aseman parantamiseksi, mutta jateja ei lueta joukkoon.

Työpaikkojen luominen oli Intian pääministerin Narendra Modin keskeisimpiä vaalilupauksia, kun hänet valittiin virkaansa vuonna 2014.

Jat-yhteisön johtajien on määrä neuvotella väkivaltaisuuksien lopettamisesta sunnuntai-iltana Intian sisäministerin Rajnath Singhin kanssa.

ADNAN ABIDI / REUTERS
Jat-yhteisön mielenosoittajat estivät liikenteen kulun istumalla Delhistä Haryanan naapuriosavaltioon johtavalla valtatiellä sunnuntaina.
Jat-yhteisön mielenosoittajat estivät liikenteen kulun istumalla Delhistä Haryanan naapuriosavaltioon johtavalla valtatiellä sunnuntaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat