Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontoon suosittu pormestari Boris Johnson kannattaa Britannian EU-eroa

Koko kansan Boris tuo lisää iskuvoimaa EU:sta irti haluavalle leirille

Ulkomaat
 
PETER NICHOLLS / REUTERS
Lontoon pormestari Boris Johnson ilmoitti kannattavansa Britannian EU-eroa kotinsa edustalla Lontoossa sunnuntaina.
Lontoon pormestari Boris Johnson ilmoitti kannattavansa Britannian EU-eroa kotinsa edustalla Lontoossa sunnuntaina. Kuva: PETER NICHOLLS / REUTERS

Lontoo

Lontoon pormestari Boris Johnson ilmoitti sunnuntaina kannattavansa Britannian eroa EU:sta. Kyseessä on suuri voitto erokampanjalle.

”Päätöksentekeminen on ollut todella vaikeaa. Olisin halunnut Britannian jäävän perusteellisesti uudistettuun unioniin, mutta se mahdollisuus ei ollut tarjolla”, Johnson ilmoitti kotinsa ulkopuolella kello 17 Britannian aikaa. Hänen lausuntonsa televisioitiin suorana lähetyksenä.

Hajanainen eroleiri on etsinyt valovoimasta nimeä joukkoihinsa jo pitkään, joten Johnsonin kanta vahvistaa erokampanjaa selvästi.

Konservatiivipuolueeseen kuuluva Johnson, 51, on erittäin suosittu ja tunnettu kaikkialla Britanniassa. Hän on niitä ainoita poliitikkoja, joka tunnetaan Britanniassa vain etunimellään. Johnson on erinomainen viestijä, joka osaa sanoa iskevästi aiheesta jos toisestakin.

Johnson ei aio kuitenkaan asettua eroleirin aktiiviseksi keulahahmoa, joka haastaisi pääministeri David Cameronin tv-väittelyissä. Johnson kehui Cameronia ja hänen saavutuksiaan laajasti sunnuntaina.

Johnsonin mukaan hän päätyi kannattamaan Brexitiä muun muassa EU:n epädemokraattisuuden takia. Hänestä EU on myös kallis, ja Britannian on aika ottaa taas päätösvalta omista asioistaan.

Hän ilmoitti rakastavansa Eurooppaa ja Brysseliä, mutta haluaa Britannian ja EU:n suhteen perustuvan tulevaisuudessa kauppaan ja nykyistä löyhempään yhteistyöhön.

Johnson tuntee unionin, koska hän toimi nuoruudessaan Brysselissä EU-kirjeenvaihtajana. Johnsonin kausi Lontoon pormestarina päättyy keväällä, jonka jälkeen hänen on veikattu saavan ison rooli Cameronin konservatiivihallituksessa.

Johnson on korkealla myös tulevissa pääministeriveikkauksissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat