Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: USA suostui neuvottelupöytään P-Korean kanssa vain päiviä ennen uusia ydinkokeita

Yhdysvallat oli luopunut pitkäaikaisesta vaatimuksestaan, että Pohjois-Korean pitää aloittaa ydinohjelmansa alasajo ennen neuvotteluja. Pohjois-Korea kuitenkin hylkäsi neuvottelutarjouksen, kirjoittaa The Wall Street Journal.

Ulkomaat
 
Reuters
Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:n sunnuntaina julkaisemassa kuvassa kerrotaan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin (kesk.) seuraavan sotaharjoitusta Pjongjangissa.
Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:n sunnuntaina julkaisemassa kuvassa kerrotaan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin (kesk.) seuraavan sotaharjoitusta Pjongjangissa. Kuva: Reuters

Yhdysvallat oli salaa suostunut rauhanneuvotteluihin Korean sodan lopettamiseksi vain päiviä ennen kuin Pohjois-Korea teki uuden ydinkokeen tammikuussa, kertoo amerikkalaislehti The Wall Street Journal.

Lehden mukaan Yhdysvallat oli suostunut luopumaan pitkäaikaisesta vaatimuksestaan, että Pohjois-Korean pitäisi ennen neuvottelujen aloittamista käynnistää ydinohjelmansa alasajo. Sen sijaan Yhdysvallat oli vaatinut ainoastaan, että myös ydinaseohjelmasta pitäisi voida keskustella neuvottelujen yhteydessä.

Pohjois-Korea kuitenkin hylkäsi ehdotuksen, kertoi asiaa läheltä seurannut yhdysvaltalainen virkamies The Wall Street Journalille.

Diplomaattinen tunnustelu katkesi tammikuun 6. päivä Pohjois-Korean ydinkokeeseen.

Kyseessä oli yksi monista presidentti Barack Obaman hallituksen epäonnistuneista diplomaattisista yrityksistä vaikuttaa Pohjois-Korean ydinohjelmaan.

Obama on pyrkinyt esittämään Pohjois-Korealle, että Yhdysvallat on valmis avaamaan Pohjois-Korean kanssa samanlaisen neuvottelutien kuin Iranin kanssa. Iranin kanssa saatiin tehtyä historiallinen sopimus maan ydinohjelmasta viime kesänä.

Valkoisen talon mukaan Pohjois-Korea on kuitenkin ollut Irania oikukkaampi sekä haluttomampi yhteistyöhön, The Wall Street Journal kirjoittaa.

Noustuaan valtaan 2011 Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on vaatinut useasti, että 63 vuotta sitten puhjenneesta Korean sodasta on neuvoteltava lopullinen rauhansopimus.

Monet asiantuntijat ovat arvioineet, että Pohjois-Korean tavoitteena on Yhdysvaltojen sotilaiden poistuminen Etelä-Koreasta. Yhdysvallat on kuitenkin vaatinut, että ydinohjelmasta luopuminen on edellytys rauhanneuvotteluille.

Kansainvälinen yhteisö reagoi voimakkaasti Pohjois-Korean tuoreimpiin ydinkokeisiin. Japani ja Yhdysvallat asettivat Pohjois-Korealle uusia pakotteita ja myös Pohjois-Korean läheisin liittolainen Kiina tuomitsi ne.

Tammikuisen ydinkokeen jälkeen Pohjois-Korea laukaisi helmikuun alussa satelliitin maata kiertävälle radalle. Yhdysvallat arveli Pohjois-Korean testaavan pitkänmatkan ohjuksen teknologiaa.

Pohjois-Korean uudet siirrot ovat nostattaneet sotilaallista jännitettä alueella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat