Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikonlopun voittajia ja häviäjiä

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Voittajia:

Hillary Clinton

Bill Clinton sai ensimmäisessä vaalikampanjassaan lempinimen Comeback Kid. Nyt Hillary Clintonia voi kutsua Comeback Ladyksi.

Clinton sai Nevadassa ensimmäisen selvän voittonsa senaattori Bernie Sandersista, kun erityisesti mustat äänestivät häntä. Tästä alkaa luultavasti Clintonin voittoputki, sillä seuraavaksi äänestävissä osavaltioissa on paljon mustia äänestäjiä.

Donald Trump

Republikaanipuolueen on nieltävä se, että kahden esivaalivoiton jälkeen politiikan ulkopuolelta tullut Trump on ennakkosuosikki puolueen presidenttiehdokkaaksi, vaikka hänen vapaakaupan ja eliitin vastainen sanomansa on kaukana puolueen linjasta.

Marco Rubio

Rubio perii nyt maltillisten republikaanien äänet Jeb Bushilta, ja nousee yhä selvemmin keskitien äänestäjien vaihtoehdoksi Trumpille ja Ted Cruzille. Seuraavat esivaalit näyttävät, riittääkö noste kuromaan Trumpin etumatkan umpeen.

 

Häviäjiä:

Jeb Bush

Republikaanipuolueen perintöprinssi tajusi, ettei edes sata miljoonaa dollaria kampanjarahaa muutu ääniksi. Bushin luopuminen katkaisi Bushien suvun vuodesta 1952 jatkuneen valtakauden politiikan huipulla. Äänet siirtyvät todennäköisesti Rubiolle.

Bernie Sanders

Sandersilla on edessään ylämäki, sillä seuraavissa esivaaleissa äänestäjien profiili suosii Clintonia. Sandersin pitäisi keksiä tapa saada entistä suurempi osa latinoista ja mustista taakseen.

Ted Cruz

Uskovainen Cruz jäi uskovaisessa Etelä-Carolinassa kolmanneksi. Tämä on huono tulos ja paljastaa, että äärilaidan oikeistolaisen senaattorin kannatuksella on rajat. Cruz ei voi siirtyä oikealle, koska siellä vastaan tulee Trump, eikä keskustan suuntaan, koska sitä hallitsee nyt Rubio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat