Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Saksan markkinat pystyy valloittamaan

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Saksalais-suomalainen kauppakamari auttaa etenkin keskikokoisia ja pieniä yrityksiä niiden pyrkimyksissä Saksan-markkinoille. Toimitusjohtaja Dagmar Ossenbrink neuvoo suomalaisia kaupantekijöitä näin:

1. Valmistaudu hyvin. Saksalaiset ostajat tai kumppanit valmistautuvat tarkasti, joten heidän kysymyksensä yrityksestä ja tuotteesta ovat usein yksityiskohtaisia.

2. Jos aiot perustaa toimiston Saksaan, mieti sijainti tarkasti. Saksa on suuri maa, ja osavaltioiden pääkaupungit ovat alueidensa keskuksia. Ohjelmistokasvuyritys saattaa päästä parempaan alkuun Hannoverissa tai Karlsruhessa kuin Berliinissä, jossa on valtavasti kilpailua.

3. Saksalaiset arvostavat viestintää. Kohtaamiset ovat muodollisempia kuin Suomessa. Hoida yhteydenpito loppuun saakka. Pidä yhteistyökumppani ajan tasalla.

4. Saksassa on usein hyötyä siitä, että työskentelee jonkun hyvin markkinoita tuntevan kanssa. Suomalaiset puhuvat hieman aliarvostavaan sävyyn välikäsistä, kun saksalaiset puhuvat kumppaneista.

5. Varmista, että joku yrityksessä osaa hyvin saksaa. Moni yritys on joutunut huomaamaan, että johtoportaan kanssa voidaan puhua englantia mutta tuotannon työntekijöiden kanssa tarvitaan saksaa. Toimitusjohtajan ei tarvitse itse osata sujuvasti kieltä, mutta jonkun yhtiössä avainpaikoilla olevan kyllä.

6. Muista, että saksalaiset arvostavat suomalaisten luotettavuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat