Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makedonia sulki rajansa, tuhannet pakolaiset jäivät jumiin Kreikkaan

Kreikkaan jäi noin 8 000 afganistanilaista, jotka eivät pääse jatkamaan pohjoisempaan Eurooppaan.

Ulkomaat
 
HS–AFP
ALEXANDROS AVRAMIDIS / Reuters
Makedonian poliisi esti afganistanilaisten pakolaisten ja siirtolaisten maahanpääsyn maanantaina.
Makedonian poliisi esti afganistanilaisten pakolaisten ja siirtolaisten maahanpääsyn maanantaina. Kuva: ALEXANDROS AVRAMIDIS / Reuters

Tuhannet Afganistanista lähteneet siirtolaiset ja pakolaiset jäivät jumiin Kreikkaan, kun Makedonia sulki odottamatta rajansa maanantaina iltapäivällä.

Kreikan pohjoisrajalla on nyt noin 8 000 ihmistä, jotka eivät pääse jatkamaan matkaansa pohjoisempaan Eurooppaan.

Kreikasta on siis tullut jälleen pullonkaula Eurooppaan pyrkiville pakolaisille ja siirtolaisille, kun pohjoisemmat Euroopan maat rajoittavat maahanpääsyään.

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere sanoi maanantaina pitävänsä ”hyväksymättömänä” Itävallan päätöstä hyväksyä vain 80 pakolaista päivässä mutta päästää samalla läpi 3 200 pakolaista, joista moni oli matkalla Saksaan.

Makedonian poliisi sanoi tiedotteessaan, että maahantuloa rajoitettiin, ”koska Serbia, Kroatia ja Slovenia päättivät pienentää [maahantulijoiden] määrää”. Makedonian oliisin mukaan viime päivinä yli 600 afganistanilaista pakolaista on lähetetty takaisin Makedoniaan.

”Emme voi sallia Makedonian muuttamista ja pakolaisleiriksi”, Makedonian ulkoministeriön virkamies sanoi.

Kreikka sanoi tarjoavansa pakolaisille hätämajoitusta ja yrittävänsä etsiä ratkaisua tilanteeseen Makedonian kanssa. Makedonia ei kuulu Euroopan unioniin.

Rajalle jääneet epätoivoiset pakolaiset ja siirtolaiset heiluttelivat kylttejä, joissa sanottiin: ”Emme voi palata” ja ”Miksi rasismi?”. Kymmenet afganistanilaislapset kantoivat kylttejä, joissa pyydettiin auttamaan heitä rajanylityksessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat