Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bill Gates asettui Yhdysvaltain hallituksen puolelle ”vuosikymmenen teknologia­tapauksessa”: Applen murrettava tappajan iPhone

Miljardööri Bill Gates sanoo Financial Timesin haastattelussa, että Yhdysvaltain liittovaltion poliisilla FBI:lla on oikeus saada kuolleen ampujan iPhonen sisältö haltuunsa.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
SHANNON STAPLETON Reuters
Bill Gates tukee Yhdysvaltain hallitusta sen yhteenotossa teknologiayhtiöiden kanssa.
Bill Gates tukee Yhdysvaltain hallitusta sen yhteenotossa teknologiayhtiöiden kanssa. Kuva: SHANNON STAPLETON Reuters

Miljardööri ja hyväntekijä Bill Gates haluaa puhelin- ja tietokonevalmistaja Applen suostuvan Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n vaatimuksiin.

Gates sanoo sanomalehti Financial Timesin (FT) haastattelussa, että Applen tulisi auttaa FBI:ta pääsemään käsiksi San Bernardinon kuolleen tappajan Sayeed Farookin puhelimen tietoihin. Farook ampui vaimonsa kanssa neljätoista ihmistä Kaliforniassa joulukuun alussa, mikä oli pahin verilöyly Yhdysvalloissa vuosiin.

”Kyseessä on spesifi tapaus, jossa hallitus pyytää pääsyä tietoon. He eivät pyydä mitään yleistä takaovea, vaan tietoa tässä nimenomaisessa tapauksessa”, Gates sanoo Financial Timesille.

”Tässä on kyse aivan samasta asiasta, kuin pitäisikö kenenkään koskaan saada tietoja teleoperaattorilta tai pankilta.”

Gatesin kommentit lisäävät kierroksia kansalaisoikeuksia koskevaan väittelyyn, joka on asettanut Yhdysvaltain hallituksen ja maan suurimmat teknologiajätit vastakkain.

Gates on yksin hallituksen puolella: niin hänen perustamansa Microsoftin kuin Googlen, Twitterin ja Facebookin johtajat ovat kaikki sitä mieltä, että Applen ei pidä suostua FBI:n vaatimuksiin.

Tietovuotaja Edward Snowden, joka paljasti Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisten laajamittaisen vakoilun, on kutsunut kamppailua iPhonen murtamisesta ”tärkeimmäksi teknologiatapaukseksi vuosikymmeneen”.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on kieltäytynyt murtamasta tappajan puhelinta ja todennut, ettei se ole edes mahdollista.

Hän kuvasi ”kylmääväksi” amerikkalaisen tuomioistuimen viime viikolla antamaa päätöstä, jonka mukaan Applen olisi mahdollistettava FBI:lle Farookin puhelimen tietoihin pääsy. iPhonen salauksen murtaminen ”olisi vaarallinen ennakkotapaus, joka uhkaisi kansalaisvapauksiamme”, Cook sanoo FT:n mukaan.

FBI:n johtaja James Comey taas kirjoitti sunnuntaina blogissa, että kyse on ”varsin kapeasta” tapauksesta ja hallitus ei halua ”yleisavainta puhelinten suojausten murtamiseen”.

FBI haluaisi Applen mahdollistavan poliisille lukemattomien salasanojen kokeilun. iPhone tuhoaa automaattisesti kaiken sisältämänsä tiedon, jos salasanan laittaa liian monta kertaa väärin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat