Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Balkanin maat vaikeuttivat maahantuloa – tuhansia siirtolaisia jumissa Kreikassa Makedonian rajalla

Makedonia esti afganistanilaisten pääsyn maahansa ja alkoi edellyttää muidenkin maiden kansalaisilta matkustusasiakirjoja.

Ulkomaat
 
ALEXANDROS AVRAMIDIS / REUTERS
Siirtolainen kiipesi raja-aidan yli Kreikasta Makedoniaan maanantaina, kun Makedonia kieltäytyi päästämästä afganistanilaisia maahansa ja alkoi edellyttää muiltakin matkustusasiakirjoja.
Siirtolainen kiipesi raja-aidan yli Kreikasta Makedoniaan maanantaina, kun Makedonia kieltäytyi päästämästä afganistanilaisia maahansa ja alkoi edellyttää muiltakin matkustusasiakirjoja. Kuva: ALEXANDROS AVRAMIDIS / REUTERS

Tuhannet siirtolaiset jäivät jumiin Kreikkaan, kun Makedonia kiristi rajavalvontaansa yllättäen maanantaina. Makedonia esti afganistanilaisten pääsyn maahansa ja alkoi edellyttää muidenkin maiden kansalaisilta matkustusasiakirjoja, kertovat uutistoimistot.

”Menetin kaiken sodassa. Ei minulla ole mitään asiakirjoja”, kertoi Reutersille kolmekymppinen mies, joka sanoi tulevansa Alepposta Syyriasta.

Makedonian rajan tuntumaan pakkautui osoittamaan mieltään noin 5 000 siirtolaisen joukko, joka vaati pääsyä rajan yli.

Tiistaina Kreikan poliisi alkoi ohjata siirtolaisia rajalle toimittamiinsa busseihin, jotka kuljettivat ihmisiä pois, kertoo Reuters.

Tiistaiaamuna 1 250 siirtolaista lisää saapui Kreikan saarten vastaanottokeskuksista mantereelle Pireuksen satamassa Ateenan lähistöllä. Joillain heistä oli bussiliput Makedonian rajalle, mutta oli epäselvää, pääsevätkö he jatkamaan matkaansa.

Makedonia sulki oven afganistanilaisilta, ”koska Serbia, Kroatia ja Slovenia ovat vähentäneet heidän määräänsä”, kertoi poliisi tiedotteessaan AFP:n mukaan.

”Emme voi tehdä Makedoniasta puskurialuetta ja pakolaisleiriä”, Makedonian ulkoministeriön virkamies sanoi nimettömänä AFP:lle.

Makedonian toimet ovat viimeisin osa ketjureaktiota, joka on saanut Länsi-Balkanin maat yksi kerrallaan kiristämään rajavalvontaansa. Ne pelkäävät, että siirtolaiset jäävät omalle kontolle, kun maat lähempänä Keski-Eurooppaa sulkevat ovia siirtolaisten reitillä. Matkaansa pääsevät jatkamaan varmimmin Syyriasta ja Irakista saapuvat ihmiset.

Itävalta ilmoitti viime viikolla, että se voi päivittäin hyväksyä korkeintaan 80 turvapaikkahakemusta ja päästää maansa läpi kulkemaan korkeintaan 3 200 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat