Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wikileaks: Yhdysvallat vakoili Israelin pääministerin huolia huonoista suhteista Valkoiseen taloon

Ulkomaat
 
Emil Salman / Reuters
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kuvattiin sunnuntaina hallituksen kokouksessa Jerusalemissa.
Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kuvattiin sunnuntaina hallituksen kokouksessa Jerusalemissa. Kuva: Emil Salman / Reuters

Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA vakoili tietoja Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun käymästä keskustelusta Italian silloisen pääministerin Silvio Berlusconin kanssa maaliskuussa 2010.

Vakoilu tapahtui kuuntelemalla italialaisdiplomaattien puhelimia, ja se käy ilmi tietovuotosivusto Wikileaksin julkaisemista salaisista asiakirjoista, joista kertoo muiden muassa verkkojulkaisu The Intercept.

Italialaisdiplomaattien mukaan Netanjahu pyysi Berlusconilta apua parantaakseen suhteitaan Yhdysvaltoihin. Välit olivat viilenneet, koska Yhdysvallat vastusti Israelin asuntorakentamista miehitetyssä Itä-Jerusalemissa.

Netanjahu perusteli Berlusconille oikeutusta rakentaa 1 600 asuntoa Itä-Jerusalemiin ja kertoi, että tavoite on estää palestiinalaisia käyttämästä kiistaa hyväkseen.

”Berlusconi lupasi, että Italia on Israelin käytettävissä auttamassa suhteiden parantamisessa Washingtoniin”, asiakirjassa kerrotaan.

The Interceptin mukaan asiakirjan oheistiedoista käy ilmi, että sitä on voitu jakaa Australian, Britannian, Kanadan ja Uuden-Seelannin tiedustelupalveluille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat